Evo isprobali smo malo NLD
Distribucija se može džaba skinuti sa Novellove stranice! Potrebna je besplatna registracija tokom koje se odgovara na 1001. glupo pitanje, i to je to. Jedino je Red Carpet onemogućen bez registracionog ključa. Jedno od prvih pitanja tokom instalacije je
[ ] GNOME
[ ] KDE
Hehe Instalirao sam GNOME, standardno ušminkani Ximian. Ali fontovi su za plakati od tuge… predivno… kakav Cleartype, kakav OSX… dirnut sam. Paketi za Suse 9.2 se normalno instaliraju. Defaultni browser je Firefox PR (ups :mrgreen:), pun bugova, recimo kliknes desnim dugmetom na Download prozor i samo se skrši - a nema dr. Konqui-ja da te obavijesti o tome
Ukratko šminka šminka, što reče negative “mješavina Redhata i Suse” 8)
dobar je za pocetnika i za portable computers, to je i razlog zasto sam ga uzeo…
eto vec se firefox promjenio ipak gentoo je gentoo
jah prava je sminka, gora od redhata i susea zajedno
[quote]Evo isprobali smo malo NLD
Distribucija se može džaba skinuti sa Novellove stranice! Potrebna je besplatna registracija tokom koje se odgovara na 1001. glupo pitanje, i to je to. Jedino je Red Carpet onemogućen bez registracionog ključa. Jedno od prvih pitanja tokom instalacije je
[ ] GNOME
[ ] KDE
Hehe Instalirao sam GNOME, standardno ušminkani Ximian. Ali fontovi su za plakati od tuge… predivno… kakav Cleartype, kakav OSX… dirnut sam. Paketi za Suse 9.2 se normalno instaliraju. Defaultni browser je Firefox PR (ups :mrgreen:), pun bugova, recimo kliknes desnim dugmetom na Download prozor i samo se skrši - a nema dr. Konqui-ja da te obavijesti o tome
Ukratko šminka šminka, što reče negative “mješavina Redhata i Suse” 8)[/quote]
Samo da znaš, to što se zove “Eval” je potpuno funkcionalna verzija ustvari identičan je kao kupovni NLD, samo što kad kupiš NLD dobiješ “activation key” za Red Carpet.
@am:
bolja solucija ti je SuSE ili Fedora. Mislim imam ga vec nekih 7 dana i nije me previse odusevio + sto nemas serial za Red Carpet sto je pravi shit.
Izbor paketa nije los samo sto bi mogli napraviti bolju podrsku za wireless a da ne spominjem padanje Firefox-a i Evolution-a. Takodjer nekih problema sa kernelom i mojom plocom na workstation-u pogorsavaju podrsku za USB na 2.6.5 kernelu (koji je na NLD-u). Init skripte takodjer imaju problema, bolje skripte ima Slackware :lol: od NLD-a.
Elem, sve u svemu nelosa distribucija za velike pare.
Nisam početnik u Linuxu i dobro znam koju distribuciju da izaberem. Koristim SuSE otkako sam se upoznao sa Linuxom i ne planiram ga mijenjati. Želim samo imati NLD u svojoj kolekciji a što se tiče podrške za wireless ništa nije bolja ni na SuSE i Fedori. Ja koristim Micronet wireless karticu koja je multiplatformska i driveri koji dodju na cd-u ne rade ni na SuSE ni Fedori, tako da moras skidati posebne drivere sa neta.