Novi korisnik

Rekoh samo da javim da sam instalirao Ubuntu 6.0.6 na laptop. Radi sve super, hardware prepoznat, GNOME 2.14 prelijep. Malo se igrao i sa XGL-om, previše mi je nestabilan da bih ga stalno koristio.

Eto, ono u fazonu imam stan, auto, plavušu, ne treba mi ništa, samo se hvalim thread, nadam se da moderatori neće izbrisati.

Btw, da ne bude baš bezveze thread, treba mi jedan jako dobar repository za non-free stvari. Znam da se može Googleati, ali ako je već neko našao, bio bih presretan da podijeli to. Stvari koje još nisam instlirao su: mplayer, nsplugin, acroread.

[quote=Amar]Rekoh samo da javim da sam instalirao Ubuntu 6.0.6 na laptop. Radi sve super, hardware prepoznat, GNOME 2.14 prelijep. Malo se igrao i sa XGL-om, previše mi je nestabilan da bih ga stalno koristio.

Eto, ono u fazonu imam stan, auto, plavušu, ne treba mi ništa, samo se hvalim thread, nadam se da moderatori neće izbrisati.

Btw, da ne bude baš bezveze thread, treba mi jedan jako dobar repository za non-free stvari. Znam da se može Googleati, ali ako je već neko našao, bio bih presretan da podijeli to. Stvari koje još nisam instlirao su: mplayer, nsplugin, acroread.[/quote]
za neki poseban “repo” ne znam (nije mi ni trebao), a za mplayer, acroread, trebas samo pored universa staviti i multiverse… od kada koristim slack prešao sam na “source” lol, vazda imam noviju verziju “svega”

ps:
hoće li biti taj image kod tebe ako se nekad naleti u NDC? btw koji je flight? jel live ili install?
pps:
onaj GNOME 2.14 sto je na Fedori nije bas toliki “spektakl”, ali ipak to je fedora, sta oni znaju o look’n’feel, kod *buntu-a je sitacija bas obrnuta…

Install je CD, može se snimiti, samo ponesi CD-ova jer ovi što ja imam traju dva-tri dana, jako loše. GNOME 2.14 na Ubuntu-u je odličan, jako stabilan i super izgleda. Dosta se više može šminkati od KDE-a kojeg sam do sada koristio.

hehehehe… Ubuntu kicks ass…
Do nedavno nas ne neko htio biti sto smo Ubuntu spominjali… hehehhe… nadam se da ti portage nece nedostajati :wink:

da nebi bilo zabune oko live-install CD-ova…

dobio sam novi kubuntu od Vedrana i on je live, ali ima opciju da se instalira… dakle taj kod tebe je samo install?

Live+install, ista stvar kao Kubuntu.

ok, izgleda da su dobro skontali “troškove”, pošto će sad shipovati K/Ubuntu daj da se šta ušpara lol, da ne ide ko dosada duplo…

[quote=exorcism]hehehehe… Ubuntu kicks ass…
Do nedavno nas ne neko htio biti sto smo Ubuntu spominjali… hehehhe… nadam se da ti portage nece nedostajati ;-)[/quote]
Amar nas je htio biti :smiley:

Da ne otvaram novu temu interesira me jel’ to izasao Ubuntu 6.0.6 ili je to neka beta? Ako je OK gdje se moze skinuti?

izasla je 6.06 Dapper Drake beta2. Za 10tak dana izlazi finalna verzija.

Pošto je ovo thread u kojem se samo Amar hvali (i k’o fol pokušava saznat nešto korisno), da se i ja, the laik of laika, malo pohvalim:

Jučer sam prvi put konvertirao (je l se to uopće tako kaže? :lol:) .rpm u .deb (jer imam Ubuntu, like Amar :D), naučio sam koristit Synaptic, prvi put sam u terminalu iskoristio apt-get za Nicotine, updateao sam gomilu stvari, downloadao i instalirao još nekih stvari… i tako.

I am proud. :smiley:

http://armin.linux.org.ba/wordpress/?p=8

apt-get install alien

Odlicno pretvara .rpm u .deb :slight_smile:

E kad dođe Debian 4.0 Stable onda će i meni biti veselo :slight_smile:

U međuvremenu nabavio sam Ubuntu DVD :slight_smile: