E ovako:
Uzeo sam ispravne cd-ove od poznanika i instalir’o Suse 10.0. Pri instalaciji sam “zakacio” gnome, “kde”, “c/c++ develop. tools”, “games”, i samo neke stvari iz “all of kde” te dependencies koje mi je on (suse) stavio.
Na kraju instalacije sam prijavio svoje uredjaje (promijenio sam ono sto je on nudio) i to: bluetooth i printer, htio sam i zvucnu, ali je nisam nasao, a monitor nisam nikako ni dirao te su ostale njegove postavke: 1024768 (ili12807nesto), 24 bit boja i DW(nesto, ne sjecam se skroz oznake), premda ovo DW nije moj monitor.
E sad dolaze problemi! Kad se boota suse, nakon splash screena (one slicice HDD-a, tipki, kartice i racunara) posalje mi monitor na stand by (umjesto zelene gori narandzasta LED), jos neko vrijeme “drobi” i “racuna” i to je sve, nista se ne pojavljuje na ekranu.
Failsafe mod mi radi (bar mislim da radi, poznajem konzolu k’o spanska sela) i winxp mi radi, ono floppy nisam ni prob’o. Pokuso sam u boot options sljedece: vga=normal (rek’o mi prijatelj), apm=off, acpi=off, splash=off (ovo troje sam vidio u helpu) i monitor=normal (ovo sam ja izmislio). Nista se nije promijenilo.
P.S.
Izvinjavam se sto ovako opsirno gnjavim, ali stvarno nemam pojma o Linuxu (zasad) pa ne znam sta vam je vazno.