Novi ubuntu?

Mislim da danas novi izlazi ako se ne varam a je li ono postavljen na ftp??Cudno mi,znam da je pisalo rc a sad nema rc-a nego normalni 9.04 ali kao datum postavljanja pise 20 april pa zato pitam?Ako je novi da skidam

ubuntu.com pa prati kad bude RA. ili na irc.freenode.net #ubuntu-release-party . Mirrori se vjerovatno sync-aju ali dok ne bude zvanice anounce nije izasao…

Pa upravo to mi i jeste cudno,na ubuntu.com nema jos zvanicno a kod nas kao da su ga vec stavili.Dakle serveri su odmah u sinhronizaciji i kad izadje odmah nam je dostupan jel tako??

Jest’ tako je, partizanko… :smiley:

Oki,hvala

Tu je, i radi :slight_smile:

Izgleda da je od 20. faktički finalna verzija na mirror-ima (i torrentima). Kako god, na bihnet-ovom je datum 23. tako da ne bi trebalo biti greške. Dowload, install, tuning… Evo ga radi super :smiley:

Ma ko metak!Evo ga upravo instalirala pa dodajem,tweak-am :-)).Superiska

BTW, nisam mogao odoljeti da ne instaliram ext4 (iako ima zavrzlama oko njega, žale se neki na gubitak podataka itd.). Moram reći da sve radi super za sada. I ne samo to, nego je sve gotovo dvostruko brže u poređenju sa 8.10 i ext3. Nevjerovatno!

A pogotovo mi se svidja sto je boot proces(bar meni),ubrzan bar 30-40%.Svaka im cast!

Edit: evo polako se i bugovi javljaju.Naime,evo ne mogu nikako da pokrenem muziku direktno iz amarok playera,mota samo pjesme ne svira,a kada ono naslonim mis na neku pjesmu ona podje svirati.Sa dr playerima je sve ok.Onda imam fakat problema sa konekcijom,sad radi sad ne,pa nekad moram ponovo da konfigurisem!Sam mi mijenja i vraca postavke na defaultne u nekim programima!Poslo mi je na zivce ici pravo!

sudo apt-get install libxine1 totem-xine

sudo apt-get install libxine1 totem-xine[/quote]
Oooopa…radi…HVALA
BTW sta su ovo sa izgledom amaroka uradili??Nekako je pravo “KDE”-ovski.Ne mogu uopste da se sad snadjem u njemu!!

pa amarok2 (KDE4)

Sav se najezim kad vidim QT aplikaciju na GTK okruzenju… :o

Ma meni je odvratan!Tacno ne mogu sad da se snadjem.Treba mi recimo ona skripta za prikaz texta pjesme koju slusam i znam da je skripta instalirana a sad ne znam kako da je pokrenem!Prije je bila odmah dostupna iz menija sa lijeve strane!
Meni je ruzan pravo:-)

Ma meni je odvratan!Tacno ne mogu sad da se snadjem.Treba mi recimo ona skripta za prikaz texta pjesme koju slusam i znam da je skripta instalirana a sad ne znam kako da je pokrenem!Prije je bila odmah dostupna iz menija sa lijeve strane!
Meni je ruzan pravo:-)[/quote]
Sad je usred prozora. Klik na plus u lijevom donjem ćošku pa na Lyrics applet. Ma instaliraj Exaile, GTK klon amaroKa, i to dobrog starog, ne ovog novog koji je, ako mene pitaš, katastrofa. I to, nažalost, nije sudbina samo amaroKa :frowning:

Usput, što se tiče vraćanja na default-ne postavke nekih programa, ako koristiš ext4, lahko je moguće da se radi o naširoko i nadugo raspravljanom bug-u (mada ne mora značiti da je to). Ako se dobro sjećam, dodavanje “nodelalloc” u fstab bi trebalo učiniti da se ext4 ponaša kao ext3.

šta je sa skypeom? samo u qt4 settings odabereš Cleanslooks style, mada i mene to malo nervira :slight_smile:

Meni je ruzan pravo:-)[/quote]
Sad je usred prozora. Klik na plus u lijevom donjem ćošku pa na Lyrics applet. Ma instaliraj Exaile, GTK klon amaroKa, i to dobrog starog, ne ovog novog koji je, ako mene pitaš, katastrofa. I to, nažalost, nije sudbina samo amaroKa :frowning:

Usput, što se tiče vraćanja na default-ne postavke nekih programa, ako koristiš ext4, lahko je moguće da se radi o naširoko i nadugo raspravljanom bug-u (mada ne mora značiti da je to). Ako se dobro sjećam, dodavanje “nodelalloc” u fstab bi trebalo učiniti da se ext4 ponaša kao ext3.[/quote]
Evo instalirala sam ovaj exaile,pa jednostavan je i pregledan,bas ono sto mi treba,mada sam ja navikla na amarok,ali ovaj novi…uzas!!!Ne koristim ext4 nego ext3 posto sam instalirala po defaultu(koristim i windows-dual boot pa sam izabrala samo resize).

@mladapartizanka81
Ja sam nakon dosta isprobanih muzickih plejera ostao na songbirdu…

[quote=dado.p]@mladapartizanka81
Ja sam nakon dosta isprobanih muzickih plejera ostao na songbirdu…[/quote]
Kad bi uradili dvije stvari (ima još, ovo samo za početak;) bio bi super: (bolju) integraciju u DE (notifikacija i sl.) i srezati korištenje memorije. Songbird redovno “tuče” stoju i kusur RAM-a.