Novi web sajt!

Povodom pet godina zvaničnog postojanja Udruženja (osnivačka skupština je održana 20. 06. 2001), predstavljamo vam novi web sajt Udruženja. Za idejno i grafičko rješenje sajta zaslužan je Armin Beširović. Implementaciju sam uradio ja, a mnoge korisne sugestije na dizajn dala je Amila Akagić.

Nadamo se da će vam se novi dizajn dopasti! Javite vaše komentare i sugestije.

Opa, pa cestitam ljudovi. Prijatno sam se iznenadio. Svaka cast :wink:

Svaka cast i nastavite dalje ovako. I cestitam vam na petogodisnjici postojanja nisam ni znao :slight_smile:

Super je

Lijepo izgleda. Čestitam petogodišnjicu.

super izgleda…svaka cast!

Pridružujem se čestitkama.
Usuđujem se reci da je čekanje bilo u potpunosti opravdano.

WoW !

A ja mislio da pravim nešto cool! ( http://bl.linux.org.ba/preview/index.psp - samo za gledanje )

Sve u svemu, postajemo sve ljepši :wink:

Elem, imam par predloga, ispravki, pitanja …

  1. Ja sam za naš distroshop slike uzeo sa distrowatch’a (nadam se da nisu copyright’ovane) a vi ste nešto drugačije, pa mi pade na pamet da se dogovorimo oko tih sličica da napravimo neki standard i da ga koristimo i mi i vi.

  2. Imate par sitnih greškica kod teksta, negdje se nađe neki upitnik umjesto č ili ć itd - to ćete vi naravno ubrzo riješiti :wink:

  3. Odake vam one fine ikonice sa lijevog sidebar’a ? Mislim, znam da mnogo tema iz gnome-look’a dozvoljavaju korištenje njihovih ikona, ali ipak me interesuje ko je vaš izvor, da pogledam malo …

  4. Hehe … da li je stranica kompatibilna sa internet explorerom :wink:

  5. Može savjet? Čini mi se da se ovaj naš novi sajt sporo učitava (kod je malo zahtijevan kod pretvaranja ćiriličnog u latinično pismo) … da li je potrebno da optimizujem kod ili server može da izdrži takvu “opterećenost” ? (mada imajte u vidu da sajt možda ima tek nekoliko posjeta “dnevno” do sada je otvoreno oko 5000 stranica, aka hit’ova - glavno je, po meni, da forum fercera jer on je najposjećeniji)

  6. Ako bi ste bili ljubazni da mi otvorite jedan PostgreSQL nalog i instalirate psycopg na serveru :wink:

Hvala i svaka čast na očiglednom napretku !
Če :slight_smile:

Fakat super, možda nakon češćeg posjećivanja dosadi ovo sivilo :slight_smile:
@vedran: čestitke!

Čestitam. Svaka čast, dizajn je super.

Na http://linux.org.ba/lugweb3/index.php?c=dc&language=bs mi nešto ne valja encoding, iako je UTF-8 (možda si stavio da koristi neki drugi, pa se zbrkalo) :slight_smile: a tu je i lista distribucija koja je jako zastarjela (Ubuntu 5.10, for example).
Primijetio sam da se čitava stranica nalazi u lugweb3 folderu, tj http://www.linux.org.ba/lugweb3/ i većina linkova vodi tamo…

Kod opisa distribucija izgubio se encoding prilikom ubacivanja u bazu… te opise će i tako trebati doraditi / ponovo napisati.

U biti samo dvije distribucije su stare, Ubuntu (biće ažuriran uskoro) i Mandriva (nekoliko puta sam slao DVD Alenu ali ispostavilo se da nijedan ne valja).

To je takođe privremeno, dok se poprave linkovi koji vode na neke podsajtove stare stranice.

Čestitam , čestitam. Vi ste really fantastični :-). Stranica je super, kao što kolega gore reče zaista se isplatilo čekati. Samo nastavite ovako i nek svaka naredna godina bude bolja i uspješnija od prethodne.

Big pozdravček

Veoma mi se dopada sve! Napokon…
Čestitke za trud i rad svima.