Novo poglavlje u razvoju Debiana?!

Iz povjerljivih izvora saznajemo da će Debian developeri poduzeti drastične mjere da se kašnjenja pri izlasku novih verzija ne bi dešavala (premda će Etch izaći čak i prije roka, 5. decembra).
Navodno će buduća verzija ovog moćnog operativnog sistema biti zasnovana na jednoj od najpopularnijih modernih Linux distribucija - Ubunutu. Nema sumnje da će to biti najbolji “Ubuntu based” distro na kugli zemaljskoj.

We’ll keep you informed.

Jel to stvarno ili je šala ? :slight_smile: Nije jos 1. april …

[quote=Adis]Iz povjerljivih izvora saznajemo da će Debian developeri poduzeti drastične mjere da se kašnjenja pri izlasku novih verzija ne bi dešavala (premda će Etch izaći čak i prije roka, 5. decembra).
Navodno će buduća verzija ovog moćnog operativnog sistema biti zasnovana na jednoj od najpopularnijih modernih Linux distribucija - Ubunutu. Nema sumnje da će to biti najbolji “Ubuntu based” distro na kugli zemaljskoj.

We’ll keep you informed.[/quote]
a sto se zahe8avate…sa debian-om :), koji je i dalje mocan os…
poz

da da, a ja sam cuo da ce Red Hat radi smanjenja troskova svoje buduce verzije bazirati na Centosu.

A knoppix na bhldu :wink:

Stvarno je bruka … Čemu takav h8 prema debianu, ne razumem :I Realno, debian je tata za 90% distribucija… Nadam se sad kada podesim debian (4) da ga više nikad neću obrisati… I dalje se mrštim kada pomislim na hadrver i sve moguće nekompatabilnosti zbog ukletih upravljačkih programa… Valjda će se i to promijeniti jednog dana :slight_smile:

i ja hocu debian na lap-top 700 mhz 384 ram 8 mb savage ,
nadam se dovoljno za Xfce ili … !

samo vidim wireless im nije nesto na listi ?
a meni treba !
atheros*

Ubuntu sa xfce na 256 MB thinkpad-u radi super tako da to nece biti problem ni za Deb …

Evo mene javljam se sa svjezeg Debiana 8) Nije losh ovaj epiphany, uopste ne znam da li da ganjam firefox :confused:

Evo i mene sa Debiana. Inace je Firefox 2.0.0.3 je zbog legaliteta prepakovan pod imenom Iceweasel 2.0.0.3 :wink: . Analogno se Mozilla Thunderbird u Debianu sada zove Icedove.

Kada vec pominjem Thunderbird, verzija 2.0 izlazi krajem mjeseca. Vec se sada moze “tociti” Mozilla Thunderbird 2.0 Release Candidate1.

Ma pusti ih, mrsko im uraditi apt-get gnome i namjestiti bootsplash :slight_smile: