Novosti @ linux.org.ba

Ne znam da li vama nedostaju novosti na linux.org.ba, ali meni da! U većem dijelu našeg postojanja uvijek smo imali rubriku sa novostima iz svijeta i domaće scene. Šta mislite da se ponovo uvede ova rubrika na stranici? Mislim da ne bi bio problem kada bi par nas poslalo link na novosti i kraćim opisom, ionako ih svakodnevno čitamo…

Javite mišljenje/komentare.

Amila

Dobra ideja, pogotovo za one koje tek treba zainteresovati…

hm… novosti su dobra stvar… samo je problem sto ih neko stalno mora kupiti i slicno… da ne spominjem cinjenicu da postoji hrpa drugih portala sa vijestima iz linux svijeta… bilo bi naravno super vidjeti vijesti na bosanskom jeziku… ali opet mi nije jasno kako ce bas vijesti privuci nove korisnike ? :shock:

Pozdrav

Ice

Po meni je to cisto dobro kao neki vid “linux marketinga”… Microsoftasi konstantno filuju ljude Windowsom, portali su puni zadnjih dana informacija o Longhornu, a o linuxu se suti, osim na specijalizovanim linux sajtovima. A ko zna, mozda onda pocne neko sa tih portala bas odavde kupiti informacije?

[quote]hm… novosti su dobra stvar… samo je problem sto ih neko stalno mora kupiti i slicno… da ne spominjem cinjenicu da postoji hrpa drugih portala sa vijestima iz linux svijeta… bilo bi naravno super vidjeti vijesti na bosanskom jeziku… ali opet mi nije jasno kako ce bas vijesti privuci nove korisnike ? :shock:

Pozdrav

Ice[/quote]

nemoj tako +aj+ , kako će potencijalne korisnike privući to kad vidi da se glavna stranica nije promijenila 2 mjeseca, stalno ista scena. A budu li vijesti iz linux svijeta redovno ažurirane( a i ima ih hvala bogu:D ) većina će skontati da i Linux nije tako loš i zastareo .
Evo baš sam danas gledao Restart na BHT1 pa su malo govorili o izboru Window$ vs. Linux samo mi se nije baš nije svidjeo njihov zaključak kako Linux nije za početnike jer se podešavanja rade u konzolnom režimu rada i da je više namjenjen za hakere. +sve+

Znači Dexter i Joma vi se nudite za volontere / urednike ove rubrike? Razmotrićemo vaše aplikacije :wink:

Koliko se sjećan, novosti nisu ukinute zato što su loša ideja nego zato što nema ko to da radi, pripremanje novosti je prilično puno posla koji se mora obavljati svakodnevno, većini članova ULKa je problem i pojaviti se jednom mjesečno na sastanku…

zar ne bi bilo potrebno priloziti svjedocanstvo na kojem ocjena iz bosanskog treba biti veca od 4 :stuck_out_tongue: :smiley:

dobra…

evo da se i ja ukljucim, dobro bi bilo bar sedmično ako neko ima vremena pa da prevede po neku vijest, ako ništa radi refresha stranice…

u svakom slucaju sviđa mi se ideja samo nebih da je realizujem jer sam maximalno zauzet (ETF M1)

Ako treba i pripomoci nije frka, sto se mene tice… :slight_smile: I onako sam vazdan, barem ovim radnim danima, barem po dva sata na netu (to je minimum), samo treba dogovoriti koje resurse koristiti.

[quote]Znači Dexter i Joma vi se nudite za volontere / urednike ove rubrike? Razmotrićemo vaše aplikacije :wink:

Koliko se sjećan, novosti nisu ukinute zato što su loša ideja nego zato što nema ko to da radi, pripremanje novosti je prilično puno posla koji se mora obavljati svakodnevno, većini članova ULKa je problem i pojaviti se jednom mjesečno na sastanku…[/quote]

i ja sam jako zauzet al bih sigurno stigao barem svaki treći dan da prevedem neku vijest. Tako da da prijavljujem se. Nisam se još učlanio u ULK al hajd ima vremena. :smiley:

A i ja se uclanjujem ima vec tri pune godine… :oops:

Pothitno se učlanite! :azdaja:

Kakvi ste vi Linuxasi? A mislim da bi se trebali pojaviti barem jednom mjesecno na sastancima. Za danas još nije kasno, imate još 2,5h.

Hvala za prijave, nešto ćemo napraviti!!

Ja u 17:00 krecem na Bjelasnicu, pratim nekakvu trku do Borackog jezera, subota je rafting niz Neretvu, nedelja Sarajevo…

Vratite nam novosti +gitara+

[quote]Pothitno se učlanite! :azdaja:

Kakvi ste vi Linuxasi? A mislim da bi se trebali pojaviti barem jednom mjesecno na sastancima. Za danas još nije kasno, imate još 2,5h.

Hvala za prijave, nešto ćemo napraviti!![/quote]

ja učim i kokuz sam lol

[quote]Pothitno se učlanite! :azdaja:

Kakvi ste vi Linuxasi? A mislim da bi se trebali pojaviti barem jednom mjesecno na sastancima. Za danas još nije kasno, imate još 2,5h.

Hvala za prijave, nešto ćemo napraviti!![/quote]

ima nas svakakvih :slight_smile: (nemogu dolaziti obaveze, godisnji, more…) a od pocetka septembra rado cu dolaziti :slight_smile: svaki cetvrtak :smiley:

[quote]

u svakom slucaju sviđa mi se ideja samo nebih da je realizujem jer sam maximalno zauzet (ETF M1)[/quote]

uh, zar? :rolleyes: e pa sretno

Nemoj zezati, to govoriš već dvije godine. K’o da mi nemam iste obaveze. :slight_smile:

Ok, učenje tolerišemo, a što se tiče kokuzluka, pa ne moraš platiti članarinu da bi dolazio na sastanke ili općenito učestvovao u aktivnostima. :slight_smile:

Pa dobro, ja se ravnam po četvrtku (17:30) ili eventualnoj izbornoj skupštini koja se održava svake dvije godine. Jedinstvena prilika da vidiš toliki broj Linuxaša na jednom mjestu. :slight_smile: Nedolazak (skoro) neoprostiv!

Nemoj zezati, to govoriš već dvije godine. K’o da mi nemam iste obaveze. :)[/quote]

oooh… sorry nisam bio na sastanku ja mislim od nekog marta/aprila kad su tarik i kenan bili… ne znam sad kad je to bilo… ali ovaj cetvrtak cu doci (finally)

eh da mi je avion i bio bi na svakom sastanku… al et… de ti dodji iz Beca u Sarajevo tako brzo… osim toga - da se vratimo na temu… ako mislimo raditi neki news portal, onda je pozeljno da napravimo kategorije vijesti i da minimum 2 osobe rade na prikupljanju i objavljivanju vijesti iz odredjene kategorije… minimum 2 jednostavno iz razloga da nebi jedna osoba morala sav posao da radi… svi smo na neki nacin zaposleni i u obavezama i nije bas lako svaki dan sjesti i prevoditi vijesti… ali ja sam ZA :smiley:

Pozdrav

Ice