zar niko nije gledao?
Hm, nije lose. Barem Linux pokret nije ispao “sotonisticki pokret”.
A ko je onaj tip s naocalama sto je pricao? jel to neko iz ULK-a?
p.s.da ne biste trazili, ta vijest je u drugoj polovici dnevnika
Adis, glavom i bradom. I naočalima.
Dali neko moze doci do tog basnoslovnog broja PCa u Administraciji BiH… (Hajde bar i otprilike),mada broj uopste nije bitan kada se uzme u vid koliko je taj ugovor MS i BiH "tezak"
OK Terzic u biti nije u krivu (bez udaraca laktom u rebra) sto se tice (ne)koristenja Ilegalnog Softwera,medjutim sta se iza svega toga krije je pitanje,ne bih zalazio u neke konspirativne solucije!
Medjutim pitanje je koliko isti kao i vlada imaju uvid u prednost Linuxa/Unixa nasprem Windowsa po pitanju ne samo cijene vec i sa Tehnickog i Sigurnosnog aspekta,iako prva tacka (misljeno na cijenu i situaciju u BiH je prevladavajuca)nije potreban za objasnjavati,ne znam (nisam upucen) koliko se toga ucinilo da se istim prezentiraju razlike,prednosti ,rentabilnosti jednog *nixa .
Moj priedlog koji su spremni podrzati par mojih prijatelja (Martien Lammers,covjek koji se preko 25 godina bavi predavanjem,i kojem je trenutni LPIC standard jednim dijelom za zahvaliti),Jaroslaw Szumski (Sef Redakter novina Hakin9,novina koje se bave analizom Sigurnosti na polju Informatike) kao i Tobias Klein (jednan od najkvalitetnijih Security Analiticara) naravno i moja malenkost (kao dugogodisnji pored ostalog, MCSE il LPIC2) jeste Vladi BiH predloziti tj. pomoci ULKu da se Vladi BiH predoci prijesek tj naucna Expertiza oba OS u kojem bi se ne samo zaslo u Tehnicke nego i Moralne dubine istih.
Naravno pored peticija,skupljanja potpisa,demostracija,besplatnih Workshopova,i djelenja *nix Literature i Distribucija,mislim da bi se pokrenuta lavina dala pojacati i konacno dovesti do znacajnijih efekata.
Lejla je dobra "koristenjem legalnih Softwera izbjegava se opasnost kod koristenja ilegalnih Softwera recimo :gubitci podataka!!! …pa ovo je skandalozno,da li doticna zna ista o Windowsu ili je na mjesto dosla samo “ljepim” izgledom.cccc e lejla ,lejla…tuzno
pozdrav
P.S jos sam tu!!!
Bilo je i screenshot-a Školaraca
ma kakav shot, cijelo zumiranje na logo
A evo nemam stvarno zivaca gledat ove vijesti a i kvalitet je ravan nuli, vec mozel neko tacno rec na kojoj minuti (a moze i secundi) se radi tacno o tome. Jer evo vrtim ga gore dole i nikako da nadjem.
20 minuta i 10-20 sekundi … prema sjecanju …
Na ovo sto sam ja skino [quote]Gledala.
http://video.ntvhayat.com/dnevnik.rm (oko 20 minute)[/quote]
na 20 minuta su reklame. A poslije toga prica o ratingu nekakvom.
Ma ajd, drugi put.
“Upotrebom legalnog software-a izbjegavate rizike koristenja ilegalnog software-a, kao sto su gubici podataka”
Ovo je odsad moj quote
Adise, svaka cast, stvarno lijepo pricas. Dobro je, ipak spomenuti smo.
[quote=Adis]Oni svaki dan postavljaju novu datoteku
Evo permalinka: http://team.ba/~adisn/dnevnik.rm (17MB)[/quote]
[quote]The requested URL /~adisn/dnevnik.rm was not found on this server.
Apache/2.0.55 (Unix) PHP/4.4.2 Server at team.ba Port 80[/quote]
haj stavi opet, treba mi