O Boze moj kako dalje?

O vi ljudi,

Molim vas da mi pomognete oko pravljenja gifova pod Linuxom, da mi kazete koji gifanimatori postoje pod Linuxom i kako se koriste.

Osim toga potencijalni sam kandidat da se uclanim u LugBIH, ali najvise me oko toga interesuje sta dobivam tim postupkom, koje distribucije udruzenje ima i koje verzije pa plizzzz pomozite, napisite mi to, spasite moju grijesnicku dusu

Dimitrij Stojanovich

Studiraj program GIMP. S njim se daju animacije kreirati.

Babysitter

gimp je nekakav program, ali isuvise buggy program recimo kod mene uvijek izazove nikada zavrsenu petlju kad god pokusavam da skroliram kroz fontove.

A nemam vremena da ga debagujem zasto se to desava, jednostavno uradim animaciju na winblows gif-animatoru, sigurno najboljem programu iako je na pogresnom OS.

Eh ovako,

Malo sam trazio po GIMP-u ali i ne cini mi se bas tako jednostavno…

Ali nema veze ako ima jos neko kakav gif-animator pod Linux-om neka se samo javi.

Sto se tice gif-animatora pod windowsom meni su ga takodjer mnogi predlagali ali cini mi se da je to nemoralno uraditi ukoliko pravis gif za linux udruzenje korisnika…

Dimitrij Stojanovich

" Bez muke, nema nauke ". Ali eto, kad je već tako teško mogu ti preporučiti " Star Impress " od Star Officea.I snjim se daju animirani GIF-s kreirati. Klikni na Help, i ubaci " Animation " , tamo ti je sve objašnjeno.

Ako ti je i to teško onda probaj sa Main Actor-om.Demo verziju ovog programa imaš

ovdje.

Ince sluzi za snimanje i obradu filmova (komerc )ali mozes i Animacije praviti s njim.

Babysitter

http://www.the-labs.com/GIFMerge/

Uspio sam jednom napraviti animirani GIF u GIMPu. Mislim da sam citavo popodne izgubio Cini mi se da moras napraviti n odvojenih slika i onda ih proglasiti za “movie” ili tako nesto.

U redu prijatelji hvala vam …

Zaisat ste mi pomogli. Mislim proucio sam jos malo GIMP a radio sam nesto vise i sa Star Officeom

Hvala vam puno ,medjutim jos uvijek su svi oblici pomoci dobrodosli

Dimitrij Stojanovich