Konačno je objavljen Gimp 2.4 koji sadrži mnoga poboljšanja u odnosu na staru verziju 2.2 koja je lansirana prije 3 godine. Samo da pomenem neke od novih/poboljšanih funkcija: User interface je značajno poboljšan sa novim menijem i novim alatima za markiranje i “rezanje”. Poboljšana je i funkcija za štampanje kao i kontrola boje.
Ucestovo sam … u developer blogu je bila anketa kako da izgleda novi user interface, i bilo je fakat extra prijedloga. IMO ovaj user interface je skoro isti ko i stari, veoma je truo da budem absolutno vulgaran i bold.
Steta, sto ce se morat cekat opet garant godina-dvije-tri za novim edition, a Gimp ko Gimp kicks ass.a
Mozda user interface nije onakav kakav je mogao biti (nisam upucen u to kakvih je predloga bilo) ali mi se ovaj novi puno vise svida nego onaj stari - dakle korak u pravom pravcu. Za utjehu mislim da se nece morati cekati 3 godine do iduce verzije. Stvari se pocinju kretati velikom brzinom na Open Source frontu…
Ja recimo nisam prije 2 godine nisam smio ni pomisliti da ce postojati jedna Linux distribucija kao Ubuntu 7.10. Ja sam zadivljen a i svi moji poznanici kojima demonstriram moj Ubuntu a koji se muce sa Vistom
Blah, nemogu se nikako sjetit url-a. Ono sto su oni pokusavali, i sto sam bio uvjeren da ce proci je to, da ona dva dock-a, main dock i layer dock da ce bit ujedinjeni, da ce stojat zajedno na jednoj podlozi.
Npr, skoro ti ja kod cure gledam, i neznam nesto je trebala, klik > klik > layer dock, aaa kaze ja vidi nisam ni znala da to moze …
A to za Ubuntu vs Vista, da da imo sam par slucajeva i to starijih ljudi …