Problem procitaste u topicu, stvarno ne znam gdje sam pogrijesio do sada je radio bez greske a evo zadnjih dana ima ovaj problem da mi se mashina reboota sama od sebe. Mislim da je do nekog paketa koji sam instalirao imal ko kakvu ideju neki log da pogledam ili sl?
prvo pogledaj kad se logujes vidi sa “top” kolko ti koji proces zauzima procesora. ako neki proces zauzima 100% procesora ugasi ga i onda trci u /var/log i gledaj sta se desavalo sa tim procesom.
A ako ti procesor normalno radi tj. nije prezauzet, onda otvori masinu pregledaj dali ti cooler na procesoru radi i dali dobro stoji i moras vidit dali ti RAM radi kako treba.
to je cega se mogu sjetit do sad …
Hardver ?
Evo malo sam vise pratio opterecenje kako preko top tako i preko nekog outputa na ekranu cpu/ram/swap djeluje ok tj nije blizu max opterecenja. Do sada je bilo ok, evo sad mi se i rebota pri startx da nije do kde? (3.4.1) do sada je radio kak treba…
provjeri RAM i hladjenje procesora …
ubaci kakav liveCD i ako ti se ne bude resetovao racunar onda je do slacka a ako budes imao isti problem onda je definitivno hardware…
ja sam imao slican slucaj i na kraju sam skontao da je do m. ploce…
Mashina je starija, do procesora nije bar ja mislim jer desava se tek kad upalim mashinu znaci jos je hladna tako da to vjerovatno nije, sad ne znam kako da ram cekiram.
Nekada davno sam imalo slican problem dok sam koristio win i bilo je do baterice one male na maticnoj(tebalo mi je 100 god) da skontam da je do baterije.
Uglavnom jos ne mogu da skontam do cega je, moguce je da je do hardwera mashina je stara deceniju
Ako nije do hardvera, može biti do drajvera za grafičku (Ati/Nvidia).
Inače, na jednoj staroj kanti imao sam problem da se mašina resetuje prvih 15ak minuta rada, a poslije radi dobro (nikad nisam skontao šta je osim da se dešava u svim OSima) tako da to ne znači da nije hardverski problem.
Eto ljudi na kraju je bilo do baterije na maticnoj, mozda kome bude slican prob.
Poz