Odgonetnuti sadržaj poruke ako je ključna rječ IZREKA

Pozdrav

Zamolio bih ako netko zna kako se ovo radi da proba da nađe rješenje ovog zadatka.

Odgonetnuti sadržaj poruke NNSNOAPEEMAANAZ,AZ!LJOJJANJIN, ako je ključ za dešifriranje IZREKA.

Ako nije problem samo da napišete i kako ste riješili ovaj zadatak u kratkim crtama, pošto imam još masu ovakvih primjera, pa da mogu da radim po ovome, pošto su svi na isti kalup.

Primjer:
Odgonetnuti sadržaj poruke ZDŠEMNATZANANMINA, ako je ključ za dešifriranje KUNA.

Za ovu je odgovor ZNAM DA NIŠTA ne znam.

To samo znam, ali kako ga dobit pojma nemam.

Ako može IKAKVA pomoć bio bih puno zahvalan

anagram

Ja konkretno nisam ništa našao o ovome za anagram.
Vidim da je igra riječima ništa više.
Sad po kojoj logici oni te riječi slažu nema objašnjenja.
Konkretno ovo mi treba iz predmeta Mreže, kao enkripcija podataka.

Ako možda netko zna molio bih da HITNO odgovori, pošto mi to treba do 9 ujutro.
Ovaj forum mi je zadnja šansa, probao sam već na par, al bez rezultata.

nije rijec o anagramu posto ovo nedaje logicnu recenicu niti rijeci…koristen je random kljuca Izreka na string od 24 slova sto daje beskonacan niz mogucnosti…nevjerujem da ima logican nacin da se dodje do rijesenja ali bas cu da se malo zanimam sa ovim.

Mislim da se radi nekako da se prebroje sva slova, i podjele s brojem slova ključa.
Pa ispod ključa stavljamo brojeve kako je koji po redu u abecedi.
Npr. KUNA K=2 U=4 N=3 A=1.
Pa onda ispod KUNA stavimo kao malu tablicu i u koju unosimo brojeve od po u ovom slučaju oko 4-5 slova, s tim da prvo unosimo na A jer je 1, pa K itd.

Nisam 100% siguran za ovo, al ide nekako na ovu foru jer sam vidio kada su to radil.

Hvala

Možda je