Office 2003 vs. OpenOffice.Org

Ne znam jeste li imali priliku procitati ovaj tekst:

http://www.eweek.com/article2/0,1759,1571626,00.asp

Uglavnom poznate stvari. Ukratko:
Writer je vrlo dobra zamjena za Word, ljudi prelaze na njega bez problema;
Excel ima prednost jer podržava neke vrlo specifične funkcije, to je problem za ljude koji koriste Excel za statističku analizu što uopšte nije njegova namjena;
Impress nije nimalo sličan PowerPointu ali te razlike ne predstavljaju veliki problem;
kompatibilnost je najbolja za Word a najslabija za PowerPoint.

eh mala replika na to sve… moj kolega sa posla ( istovremeno i student ) je jednom radio na prezentaciji eMarketinga itd… pod winblowsima i office.om… nakon nekog vremena display na njegovom notebooku ( driver i samim time slika ) se smanjio na par vidljivih inca sto je naravno takodjer utjecalo na izlazni signal za beamer itd. A kako je nesretni iduci dan ujutro imao prezentaciju, nije imao vremena za reinstalaciju windowsa itd. Rjesenje… Knoppix CD… sa OpenOffice.om je otvorio sve potrebne datoteke na windows disku… cak se i PowerPoint prezentacija dala konvertirati bez problema… i sad neka mi neko kaze da je Office 2003 bolji od OpenOffice.a

Pozdrav

ICE

Napisao diplomski u Writeru, prezentaciju u Impressu. Pošto nemam svoj laptop posudio sam od kolege njegov (sa Win98), i instalirao PowerPoint Viewer
Sve testirao - radi fino. Prezentacija skoro ista kakvu sam i napravio u Impres-u
Raja ušla, ja uključio laptop, spojio projektor, bootam i naravno Blue Screen se pojavi :slight_smile:
Šokovi …

eh kad napravis prezentaciju linuxa u skoli koja je supported by microsoft i kao uvodnu foliju stavis blue screen, onda si faca…

Pozdrav

Ice