astalavista
fino je to, samo 1,3 kb/sec. moze da potraje 8-[
izgleda da je neko naredao divixa za download…
evo sada sam ja isprobao download, i brzina je 2KB/S, mozda zato sto vidim server sa prozora sobe…hmm…Njemacka-Zenica…vec teze ide HAIL!
Ne bih da budem onaj ko kvari dernek ali moram reći ovo…
Mislim da nije fer piratovati programe firme koja se potrudila i napravila neki proizvod za Linux. Postoji demo verzija, postoji mogućnost plaćanja ko ima lovu, ko nema postoji i običan WINE…
ok, ne shvatam šta pokušavaš reći, da je vino besplatno…
zezam se vedrane, upravu si 99% …ali ipak, da nije piratlija, danas ne bi IT dozivio ovoliki procvat, a covjuvers, sigurno ne zarađuju pare na nama običnim geekovima, pare se vrte u ozbiljnim firmama, naravno ima ih u i BIH, a mozda je ovo prvi korak da budu upoznate sa ovakvim proizvodom…naravno, kada tada…ce ga i bajiti…HIAL!
bas sam gad postao sa ovim odgovorima…valjda menopauza, ma proce mene to, dobra je ovo stvar sa forumom, izazov, terapija, malo dok me ova faza neka prodje pa cemo opet po starim tradicionalnim kultornim raspravama, i meni je vise dosta krkanula…hajde…imam savjest…wozdra p.s. treba nam jedan dio foruma, nesto kao terpaija, covjek ne moze samo o linuxu, nekada treba da ga ljudi poslusaju…i sl-… hehe
iskreno rečeno, htjeo sam samo da isprobam brzinu downloada. Slažem se sa Vedranom a razumijem i grungija koji bi za nas “dobro”. Ipak mislim da je Open Ofiice za moje privatne posliće potpuno dovoljno i već od davno ga koristim za , u prvom redu, pisanje. Ja sam isto za to da povuceš link, ali eto hvala ti ko i da si mi presnimio
Nemoramo samo o LINUXu , možemo i o UNIXU
vidiš ja samo furam koffice jer tu je buducnost, a i mnogo mi je logicniji, brzi od OOo
Forum Udruženja Linux Korisnika Bosne i Hercegovine - Odsjek Udruženje Linux Korisnika Zenica
- Sve je Linux
O čemu bi grungy pričao haha ?
- :lol:
Problem tušenja pingvina ? 8) [/b]
Pa naravno da je KOffice bolji od OOo, ali u svijetu gdje većina ljudi koristi MS Office čovjek ima potrebu da prima i šalje dokumente u DOC formatu. Jedini ko to može uraditi trenutno je OOo. Druga stvar, desilo mi se da fajl snimljen u KWordu 1.2 se ne može otvoriti u KWordu 1.3 i nigdje ne postoji nikakav import filter, alat za konverziju ili bilo šta potpuno izgubljen fajl. Jednostavno, smatram da KOffice nije završen, oznaka 1.nešto je bila preuranjena, ovo je još uvijek beta verzija.
Treće: ljudi na Windowsu koji razmišljaju o prelasku na Linux mogu u prelaznoj fazi koristiti OOo. Osim toga, OOo je jako pametna alternativa za MSO tamo gdje korištenje bilo kojeg OSa osim Win ne dolazi u obzir. OOo postoji u varijantama za Linux, Windows i MacOS, to nam je jedina nada da smanjimo korištenje DOC formata, a SXW fajlovi će se već u idućoj verziji KOffica moći najnormalnije otvarati i snimati.
[quote]Ne bih da budem onaj ko kvari dernek ali moram reći ovo…
Mislim da nije fer piratovati programe firme koja se potrudila i napravila neki proizvod za Linux. Postoji demo verzija, postoji mogućnost plaćanja ko ima lovu, ko nema postoji i običan WINE…[/quote]
Aferim !
Ni blizu … Nista ni sa cim…
znam, Vedrane, upravu si…a već ima govora da će koffice napustiti svoj .kwd i koristiti SXW, odnosno koristit će zajedno file format kao i OOo, sto je velika prednost…a sto se tice Nihadovog misljenja, svako ima svoje misljenje, ja sam svoje iznio…mnogo mi je logicnije, da enka firma kupi nesto, nego neki cova sa Jalije, koji radi za 500KM a sin mu studira u Sa, a tamam jos posla da kupi neki program od 300KM…nevazno
da i ja sam samo iznio svoje, mada niko ne kaze da taj cova mora kupiti taj program (kad vec postoji open source alternativa - da li je dovoljno dobra je posebna prica) i samim tim podsticati piratstvo u vezi sa Linuxom…
Mislim da je i te kako vazno narocito kada se te informacije odvijaju preko jedinog zvanicnog BH medija posvecenom Linuxu…
Pozdrav,