Ono nije za Linux Forum al mnogo me intresuje

Izmedju pauza priprema za recertifikaciju Ciskica pronasao sam ovo,pa me intresuje koliko Mostarci znaju o tome reci,mnogo me intresuje…molim,no flame,spam,hate i inih stvari,samo me intresuje…ok :lol:

http://dcausevic.homelinux.com/cgi-bin/hiseta/main.cgi?action=price&prica=textovi/Nun%C4%8Dake.txt

pozdrav

Iako sam sportista, karatista :D, a nisam mostarac :slight_smile: smatram da nije ok prvo da se postavlja kip nekome ko ama bas nema nikakve veze sa nasom drzavom, kulturom, nasim narodom itd…

smatram da je pravljanje, postavljanje i odavanje pocasti mr. Lee-ju jedan od brojnih ispada gluposti naseg svijeta, jer tolike pare dati za njegovu izradu i postavljenje, u ovakvoj situaciji u kojoj ni mostarske zgrade nisu popravljene, je ravno nesvjesnom ludilu.

Ako se mislimo hvaliti na ovaj nacin da smo kulturno i umjetnicki napredna zemlja a da u “isti dan” imamo gradjane za koje nije bilo dobre volje da im se vrati krov nad glavnom onda smo na dobrom putu.

Sto se mene tice neka da skrose do temelja iako ama bas nemam nista protiv Leeja i njegovih :slight_smile:

[quote=el-emin]Iako sam sportista, karatista :D, a nisam mostarac :slight_smile: smatram da nije ok prvo da se postavlja kip nekome ko ama bas nema nikakve veze sa nasom drzavom, kulturom, nasim narodom itd…

smatram da je pravljanje, postavljanje i odavanje pocasti mr. Lee-ju jedan od brojnih ispada gluposti naseg svijeta, jer tolike pare dati za njegovu izradu i postavljenje, u ovakvoj situaciji u kojoj ni mostarske zgrade nisu popravljene, je ravno nesvjesnom ludilu.

Ako se mislimo hvaliti na ovaj nacin da smo kulturno i umjetnicki napredna zemlja a da u “isti dan” imamo gradjane za koje nije bilo dobre volje da im se vrati krov nad glavnom onda smo na dobrom putu.

Sto se mene tice neka da skrose do temelja iako ama bas nemam nista protiv Leeja i njegovih :)[/quote]
Neka ga, nisam ni ja iz Mostara al nejede hljeba ama bas nikome tamo, ne trosi struju ni ogrev, ljudi dizu zivotinjama spomenike nefali ni njemu da neko se sjeti. U svakom slucaju ni u dzep ni iz dzepa :slight_smile:

A sta pametujete svi vi sto niste iz Mostara :wink:

Neka kipa i svi pametni ljudi ovog grada to podrzavaju. NITI JEDNA marka nije otisla iz dzepa poreznih obveznika za gradnju kipa. Vijest o kipu su prenijele sve svjetske TV postaje, te se Mostar po drugi put (1. put je bio za vrijeme otvaranja Starog Mosta) nasao u svim svjetskim medijima.
A sto je najvaznije, Bruce Lee-a ne moze svojatati niti jedan narod u BIH pa samim time nikada nece imati vjersku ili nacionalnu konotaciju.

Naravno, uvijek se moze pitati jesu li mogli nekog drugog stranca staviti. Odgovor je da jesu, ali koga god da su stavili, nasao bi se pametnjakovic koji bi mu nasao mane.

Ma ne, bitno je da se taj KIP uvijek moze iskoristiti u vjerske svrhe!
To je ono sto je najvaznije ovdasnjim misliocima.

Zar ovo ne bi trebalo otici u off topic? Ipak, Bruce Lee sigurno nije koristio Linux a cisto sumnjam da je znao i sta je Unix.

Tehnicki je mogao znati :smiley:

*  Born: 27 November 1940
* Birthplace: San Francisco, California
* Died: 20 July 1973 (brain edema)
* Best Known As: Star of Enter the Dragon

Unix or UNIX is a computer operating system originally developed in the 1960s and 1970s by a group of AT&T Bell Labs employees including Ken Thompson, Dennis Ritchie, and Douglas McIlroy. Today’s Unix systems are split into various branches, developed over time by AT&T, several other commercial vendors, as well as several non-profit organizations.

Poslije Piramide,BiH moze izgleda podnjeti i bistu gosp.LEEa (jest da se kasni 36 god od smrti Malog Zmaja) koji je toliko ucinio za nasu drzavu kako na Edukativnom tako i Fiskulturnom polju,samo ono vrcenje nuncaki po naselju i kradja Materine metle koja je platila u te svrhe (a poslije sam fasovao i ja),a dajdzin cuko osto bez lanca. --°°°–
Zavrsimo TEMU sa duznim sjecanjem na starog Unixasa (BSDov djavolcic je nastao inspiriran Leeom) sa pjesmom “Udri Brus li”.

http://www.bljesak.info/modules.php?name=Downloads&d_op=getit&lid=18

pozdrav

Bruce Lee je licnost. Mnogi ga znaju samo kao glumca, ali on je bio i filozof.

I netreba zaboravit da postoji puno slicnosti izmedju borbenih-umjetnosti i npr. razvijanja softwera. Najvisi cilj u obadva slucaja je pobjeda duha nad materijom. I on je bio samo geek, kung-foo geek. :slight_smile:

Taj spomenik je jedna od pozitivnijih stvari nase drzave.

No Way, As Way. No Limitation, As Limitation
– Bruce Lee

[quote=alzan]Tehnicki je mogao znati :smiley:

*  Born: 27 November 1940
* Birthplace: San Francisco, California
* Died: 20 July 1973 (brain edema)
* Best Known As: Star of Enter the Dragon

Unix or UNIX is a computer operating system originally developed in the 1960s and 1970s by a group of AT&T Bell Labs employees including Ken Thompson, Dennis Ritchie, and Douglas McIlroy. Today’s Unix systems are split into various branches, developed over time by AT&T, several other commercial vendors, as well as several non-profit organizations.[/quote]
Ma naravno, zato sam i rekao da ČISTO SUMNJAM da je znao za Unix, ne da nije mogao znati, no nebitno, moja glavna opaska je bila da ovaj thread nije za ove sekcije, više za off topic.

A ako je bilo šta od računara koristio, onda je sigurno bilo nešto unixoidno.

[quote=Amar]Ma naravno, zato sam i rekao da ČISTO SUMNJAM da je znao za Unix, ne da nije mogao znati, no nebitno, moja glavna opaska je bila da ovaj thread nije za ove sekcije, više za off topic.

A ako je bilo šta od računara koristio, onda je sigurno bilo nešto unixoidno.[/quote]
amare, pa zar nisi vidio smjeska :smiley: :smiley: