Open Solaris se ugleda na Ubuntu?

Kraca registracija, i nevjerovatno ali dvd-ovi trebaju da stignu u roku od 10 radnih dana. Dobit ce se po 10cd-ova po narudzbi i os je prilagodjen za x86 i SPARC.

Koga zanima:
http://www2.sun.de/dc/forms/reg_us_2211_391.jsp

hmm ajde to malo vise pojasni . Znaci ako popunim ovaj formular dobijem to sve besplatno ?

Jah.

Ok hvala stari

Hvala na linku abs! :slight_smile:

Ehh ovo mi je uvijek bila zelja probati :slight_smile:

vidjećemo ko ima najbržeg poštara (uzeo sam vas na ubuntu cd-ovima lol)

:slight_smile:

Hvala na linku abs!

Eh konačno!
amar-ze: meni nikada poštar nije donio ni Ubuntu, pa kada ti dobiješ javi.

evo i ja sam narucio, pa cemo vidit kad ce bit tu :slight_smile:

Evo ga naruceno, pa cemo da vidimo :slight_smile:

pristavio sam ga i ja…

evo dobih ovo na mail od sun-a:

Hello:

We have received your request for a free Solaris 10 and Sun Studio 11 DVD
Media kit. Assuming that the mailing address you’ve provided is valid and
resides in a country in which it is legal for Sun to ship media, you should
expect for your kit to arrive within 10 business days.

ovo je takođe bitno, vrijeme narudžbe će se uzimati u obzir lol

[quote]from Sun Microsystems no-reply@sun.com hide details 10:27 am (2 hours ago)
to a*@gmail.com
date Jan 15, 2007 10:27 AM
subject Thank You For Your Request
mailed-by sun.com[/quote]

Ehh ja nisam dobio taj mail … :? .Vjerovatno bihnet mail filteri propustaju samo .net.ba domene :D.Koji kreteni…

Nijesam ni ja :?

Koliko sam uspio vidjeti iz komentara, Media Kit ne sadrzi kompajlere, a verzija Solarisa nije up-to-date, kao ISO fajlovi za download.

Ipak, ‘hajmo’ narucivati… :slight_smile:

Oni koji nisu dobili mail, dobit ce ga, sacekajte malo, to je sad more raje navalilo …

Ja sam dobio prije sat-dva… Cak sam i sms dobio :smiley:

[quote=Sanel]Koliko sam uspio vidjeti iz komentara, Media Kit ne sadrzi kompajlere, a verzija Solarisa nije up-to-date, kao ISO fajlovi za download.

Ipak, ‘hajmo’ narucivati… :)[/quote]
Sadrzi, kazu da sadrzi. I pored dole navedenog i naravno potpunu podrsku za programiranje u Java-i. Verzija Solaris-a je up-to-date kao zvanicna Sun-ova stabilna verzija.
Dakle, ovdje u Free Media Kit-u dolaze:

• Sun Solaris 10 11/06 cini mi se izdanje x86/x86_64/sparc i
  • Sun Studio 11 Suite (C,C++,Fortran) za x86/x86_64/sparc

Sun Studio software delivers high-performance, optimizing C, C++, and Fortran compilers for the Solaris OS on SPARC, and both Solaris and Linux on x86/x64 platforms. Sun Studio also provides command-line tools and a NetBeans-based Integrated Development Environment (IDE) for application development, debugging, performance analysis and optimization, compatible with gcc, Visual C++, C99, OpenMP, and Fortran 2003.

Za one koji zele Solaris 11 preview / OpenSolaris, treba da potraze Solaris Express - http://www.sun.com/software/solaris/solaris-express/, a za one koji zele neki drugi OpenSolaris, neka potraze na http://www.opensolaris.org/os/downloads/

P.S. Stigao je i meni email danas :smiley: