E 'vako raja, poceo ja sa svojim diplomskim projektom. Ukratko radi se o slijedecem:
Programiram jedan modul za openERP koji bi sluzio kao interface izmedju Java aplikacije i samog openERP-a a funkcija mu je obezbjedjivanje relevantnih statistickih podataka frontendu.
Ideja je slijedeca: frontend je java aplikacija (servlet ili stand-alone) pomocu koje se moze zatraziti prikaz odredjenih statistickih podataka, tipa, prihodi u odredjenom mjesecu, prihodi od poreza, likvidnost i slicni pokazatelji poslovanja firme. Nakon sto se u frontednu zatrazi odredjeni ekonomski pokazatelj, XML-RPC-om stize upit za python baziranu backend aplikaciju. Zadatak backenda je da se zarovi u openERP bazu podataka (Postgres), izvuce potrebne podatke, formatira ih, izracuna sta treba, i obradjene podatke, opet preko XML-RPc-a vrati java frontendu koji bi to sve lijepo graficki prikazao.
Moj dio projekta je programiranje backenda. Na ovoj temi cu se javljati sa prije svega problemima, ali i dijelovima code-a, sugestijama i idejama, mozda nekome bude od koristi.
Za pocetak razvojna platforma:
Python: 2.6
IDE: Eclipse Helios
openERP (client/server) 6.0.2
Postgresql: 9.0.3
pgadmin3: 1.12.0
Vec mi se javio mali problemcic sa pgadminom, javim sutra tacno o cemu se radi.
EDIT: pgadmin3 1.12.0