OpenOffice.org 1.1.2 na bosanskom za Linux i Windows

http://members.smartnet.ba/vedran/OOo_1.1.2_bs.tar.gz

Novosti su:

• Ximian build sa KDE integracijom (kao na BHLDu)
  • znatno unaprijeđen prijevod, ispravljeni neki bugovi
  • brži start (ako je vjerovati OOo sajtu)
  • ljepši about dijalog :wink:

Ako vam pukne download u narednih par dana, to znači da je a) skinut link jer je previše opterećenja pravljeno ili b) popravio sam problem sa locale-om i postavio updatovanu verziju 8)

Očekujte Win32 verziju “real soon now” ™

(P.S. ima li mi ko preporučiti kakav open-source program po uzoru na WinZip self-extractor koji automatski pokrene setup.exe?)

probaj ovo:

http://www.disoriented.com/FreeExtractor/

Evo i verzija za Windows:

ftp://ftp.bih.net.ba/pub/BHLD/OOo_1.1.2_Bosanski.exe
Dobro bi nam došlo kada bi testirali ovu verziju i javili komentare.

Verzija za Linux bi uskoro trebala biti dostupna u istom direktoriju (ftp://ftp.bih.net.ba/pub/BHLD/), ako je do sada niste skinuli.

Poz,

Evo ga: ftp://ftp.bih.net.ba/pub/BHLD/OOo_1.1.2_bs.tar.gz

Hvala Avdija!

Evo ga: ftp://ftp.bih.net.ba/pub/BHLD/OOo_1.1.2_bs.tar.gz

Hvala Avdija![/quote]

dobili ste (smo) insidera na bitnom mjestu :smiley:

Ova win verzija je STRAVA, ovakav office za windowze sam oduvijek zelio!!!

Zahvala ide zasluznima

Pošto će vrlo brzo izaći OOo 1.1.3, odmah ćemo početi raditi na bos. varijanti, tako da bi poželjno bilo da što je prije moguće prijavite eventualne probleme kako bi odmah bili ispravljeni.

Sljedeća verzija je 2.0 (kraj 2004 - početak 2005) :slight_smile:

[quote]Pošto će vrlo brzo izaći OOo 1.1.3, odmah ćemo početi raditi na bos. varijanti, tako da bi poželjno bilo da što je prije moguće prijavite eventualne probleme kako bi odmah bili ispravljeni.

Sljedeća verzija je 2.0 (kraj 2004 - početak 2005) :)[/quote]
Testirao sam OOo pod Windowsom 2000 i poslije jednog “letimičnog” pregleda mogu samo reći WOOow.

Jedino se da primjetiti da su kod većeg broja dijaloga Hotkey višestruko upotrijebljivani. Nije da previše smeta, ali jedan slučaj je pravo penetrantan Pomoć i Poništi u dnu dijaloga imaju isti Hotkey.

Znamo za Hotkey problem, ali to bi trebalo sistemski riješiti, napraviti rang liste riječi, prema frekvenciji pojavljivanja, zajedničkog pojavljivanja itd. …

Ali bi se takve iritirajuće primjere mogao napraviti izuzetak,
Pomoć, Poništi

Određene funkcije OOo nudi tek u sprezi sa Javom.
Nešto mi se čini da dotično baš ne fercera pod Windowsom?!

1. Nije tacno.
  2. Nije tacno.

U pravu si. OO za windows je kompajliran BEZ PODRŠKE za Javu. Možda da u sljedećoj verziji probamo i to? (kolikom broju ljudi to uopšte treba?)

Kolikom broju ljudi, pa sve zavisi da li LUGBIH dugoročno planira spakovati jednu CD za Windows sistem sa izborom aplikacija koje se koriste i na Linuxu. Zbog čega sad to?

Pa lično recimo poslovno moram koristiti Windows dok privatno koristim Linux. Pri izboru neke aplikacije znači gledam da može ići na obadva sistema. Mislim da u Bosni imamo mnogo takvih slučajeve, tj. ljudi su poslovno vezani za MS, što ne znači da danas ne žele da koriste i OpenOffice.org. Sve u svemu ukoliko se OpenOffice.org bude vezao samo za Linux teško da može doživiti masovniju rasprostranjenost, a ukoliko se isti ne ustali na računarima prije izlaska bosanskog MS Offica bit će još teže probiti monopol MS.

Ne znam ima li LUG u planu recimo nekolicini prodavača harvera ponuditi saradnju da recimo uz računar kupac dobije i “LUG-ov” prijevod OpenOffice.org

Mislio sam na to što će ti podrška za Javu? Javu su jedno vrijeme u OO koristili zbog XML filtera, na Linuxu su već prešli na native XML biblioteke (libxml2 ili tako nešto), a na Windows-u će biti uskoro.

[quote]Evo i verzija za Windows:

ftp://ftp.bih.net.ba/pub/BHLD/OOo_1.1.2_Bosanski.exe
Dobro bi nam došlo kada bi testirali ovu verziju i javili komentare.
[/quote]
Može li se ažurirati stranica za download OOo u sektoru za lokalizaciju?
http://l10n.linux.org.ba/ooo/download.html
Nekako mi malo šugavo linkove za download aktuelne verzije tražiti po forumu.

Usput, veliki broj liknova na dotičnoj stranici više nije pristupačan. :cry:

Sređeno…

Ne možeš čestito provjeriti ni da li si pitanje postavio kako treba, a već stiže odgovor. :smiley:

Liči na Vedrana. :slight_smile: