OpenOffice.org na raznim jezicima

Još jedan zanimljiv link:
http://news.com.com/2100-7344-5159179.html

Btw nedavno su me kontaktirali koordinatori projekta lokalizacije OOo na albanski. Interesovala su ih neka naša iskustva, sugestije itd.

Hehe, i dokle su albanci dosli?

Albanci a takodjer i Kosovo, imaju mnogo jacu linux scenu, a ujedno i informaticku scenu, nego mi u BiH. Takodjer zastupljenost interneta je mnogo veca.

Ma nek se samo radi :wink:

jeli moguc razlog za to sto smo mi veci ? i cemu svrha sad ovoga? fakat dokle su dosli?

Pozdrav

ICE

Prijatelj mi je network/system administrator, i stalno je po terenima od slovenije pa do kosova itd…Prica mi kada je bio na Kosovu, nazvao njihovog provaidera, i sve je dogovereno za 10min. Za pola sata, dolaze tehnicari, postavljaju opremu (wireless), ukljucuju desetak IP adresa, i to djaba…a koliko kod nas ono kosta jedan IP?

jedan primjer…koliko je vremena gotov?

http://www.cs.hmc.edu/~geoff/ispell-dictionaries.html#Albanian-dicts

IP su i kod nas besplatne, mada ih je BIHNet nekad davno naplacivao, sto se ne smije raditi po RIPE uputstvima

To je, kod BihNeta, rijeseno na takav nacin, da samo određeni paketi mogu imati paket od 16 adresa, odnosno ne moze svaki paket imati vise od jedne Ip adrese. To meni izgleda bas kao da se IP adrese naplacuju.

Sa www.bih.net.ba:
Korištenje javnih IP adresa (paketi IP adresa se izdaju u blokovima od po 16, u skladu sa RIPE propisima): ne naplacuje se

To sto neki paketi mogu imati samo jednu javnu IP (onaj djeljeni opseg, ADSL) to je druga stvar…

• LUG Irak ima 40 članova
  • Njih je više!
  • Zastupljenost interneta na Kosovu je veća…
  • Njih je manje!
    Interesantno :slight_smile: biće da su svi drugi krivi što je kod nas tako kako jeste… osim nas samih…

Ma ne vjerujem … imaju vise internet klubova, sto pokazuje da manje ljudi koristi kod kuce internet. Veci im je standard nego kod nas.

[quote]

• Njih je manje![/quote]

Heh … pa s obzirom da ovaj nas LUG je velikim dijelom sastavljen od clanova iz dijela Federacije BiH sa Bosnjackom vecinom - Njih ima vise …
Jos je kod njih veca guzva :)))) (naseljenost) …

A tek kad odrastu ove generacije … bice puno vise linksasa :slight_smile: Recimo jedan clan njihovog LUG-a se u 19-oj zeni i dok ne napravi 3-4 djece ne prestaje (ovo je odokativni prosjek) :)) I njegova djeca ce koristiti Linux naravno :slight_smile: Sta kaze babo to se postuje! :slight_smile: Tako da ce oni nas prestici.