openSUSE 12.1

[troll mode]

https://plus.google.com/u/0/102150693225130002912/posts/1vyfmNCYpi5

[troll mode/]

:smiley:

Ko mu je kriv kad koristi s*anje od Macbook Aira :slight_smile:

P.S.

ne valja ti ovaj close tag :smiley:

Skontao sam i zbog cega mi se javlja problem u donjem desnom uglu. Naime, kada na laptop nakacim 27" monitor, onda graficka valjda nema dovoljno kuveta pa mi malo stopa taj desni donji ugao. Kada koristim laptop bez ekternog monitora, onda je sve ok.

Eto, i ta misterija rijesena. :smiley:

[quote=amar-ze][troll mode]

[troll mode/]

:D[/quote]

Kao i uvijek, legenda :smiley:

[quote=meho_r][quote=amar-ze][troll mode]

[troll mode/]

:D[/quote]

Kao i uvijek, legenda :D[/quote]

ne kontam, šta dođe ti guest na server, da ne kažem nešta ti se uvali, neko te uhaka na tom guestu, i lagano na “time serveru” ti promijeni vrijeme (nema veze što mailovi dolaze iz budućnosti itd), isto tako za wireless, jelde nakači se na neku mrežu (npr. može to biti i mobitel tethering), napravi backdoor.

mislim ima i za i protiv, nek doda usera u privilegovanu grupu i sve je ok, da se ovo on ne šali možda :smiley:
p.s. nek snimi windows onda :smiley: ironija :smiley:

Kernel developer se zali na userspace developere, nista novo.
Samo je imao srece sto su ovi iz GNU-a otkrili Linux koji je bio gotov za razliku od Hurda, nista vise. Sve sam blize da wipeam Linux i nabacim *BSD.

[quote=Asm1r]Kernel developer se zali na userspace developere, nista novo.
Samo je imao srece sto su ovi iz GNU-a otkrili Linux koji je bio gotov za razliku od Hurda, nista vise. Sve sam blize da wipeam Linux i nabacim *BSD.[/quote]
Nedavno je izaso OpenBSD 5.1 ako si avanturistican :slight_smile:

[quote=nidla]

ne kontam, šta dođe ti guest na server, da ne kažem nešta ti se uvali, neko te uhaka na tom guestu, i lagano na “time serveru” ti promijeni vrijeme (nema veze što mailovi dolaze iz budućnosti itd), isto tako za wireless, jelde nakači se na neku mrežu (npr. može to biti i mobitel tethering), napravi backdoor.

mislim ima i za i protiv, nek doda usera u privilegovanu grupu i sve je ok, da se ovo on ne šali možda :smiley:
p.s. nek snimi windows onda :smiley: ironija :D[/quote]

Mislio sam na njegov već legendarni izbor termina tipa “moron”, “moronic”, “please, kill yourself now”… :smiley:

[quote=meho_r][quote=nidla]

p.s. nek snimi windows onda :smiley: ironija :D[/quote]

Mislio sam na njegov već legendarni izbor termina tipa “moron”, “moronic”, “please, kill yourself now”… :D[/quote]

ma dobro, prije sam ga gotivio radi kernela ali mi se nekako ko čojk nije plaho svidio :slight_smile:

Covjek kaze onako kako jest’ … odnosno ono sto mnogi drugi ne smiju. Valjda mu ta pozicija i ono sto je uradio to dozvoljavaju. U proslosti je jos rekao da je KDE4 debilan, Gnome 3 isto tako… I ja fakat ne vidim da je Bog zna sta puno pogrijesio… :smiley:

[quote=adioe3][quote=Asm1r]Kernel developer se zali na userspace developere, nista novo.
Samo je imao srece sto su ovi iz GNU-a otkrili Linux koji je bio gotov za razliku od Hurda, nista vise. Sve sam blize da wipeam Linux i nabacim *BSD.[/quote]
Nedavno je izaso OpenBSD 5.1 ako si avanturistican :)[/quote]
Znam, install sam ga sinoc (virtual), koristio sam prije 4.8 ali sam se kratko zadrzao na njemu jer nisam mogao mountat ext4 home particiju od Linuxa koji mi je tada bio glavni OS. Uglavnom mi nekako nije za desktopa. Ipak mislim da ce to biti FreeBSD.

openSUSE 12.1 KDE

evo kako možete naštimati network manager na KDE-u (da vam u systray-u prikazuje network status itd), u YaST-u podesite “user controlled networkmanager”, u tray settings podesite da prikazuje network managment

Pa to je po defaultu nakon instalacije

evo ja maloprije uradio install sa openSUSE 12.1 KDE CD-a i nisam imao NM applet u trayu (imao sam nakon pokretanja live CD-a i tokom instalacije), a nakon prvog reboot-a morao sam uraditi prvo ovo u YaST-u pa onda enable u trayu