openSUSE 12.2 se zaglavi povremeno

Dakle guglo sam malo i skonto da je mozda u pitanju KDE. Nzm sta da vam dam od podataka, ali se desi znaci, da se ekran ugasi kao da ide na sleep ili screensaver, nakon cega vise nista ne reaguje i moram ugasiti racunar nasilno. Ni konzola ni nista. Sta bi moglo biti?

Tak problem je postojao i sa 12.1. Ima negdje moja tema cini mi se.

Meni se nije desavalo na 12.1, a imao sam KDE 4.9. Ovo je sad 4.9.1. Nzm jel do toga. De mi pastuj temu ako ne nedjem.

Koji koristiš, KDE 4.8 ili 4.9? Meni se dešavalo sa 12.1, ponekad, ali to je bilo na drugom računaru. Sada nije nikada niti mi je iskočio neki bug, niti sam pročitao na forumima (bar kojima sam ja aktivan) nešto slično s tvojim problemom.

Boby ima li još istih problema?

Ja nzm sta bih vise rekao. Sve je jako cudno. Sad su prestali (trenutno) ti problemi ali se povremeno javlja ono sto smo diskutovali na amarovoj temi. Povremeno random gasenje monitora bez obzira na postavke screen saver-a. Jos jedna ludja stvar. Ne mogu nastimati nikako sat da mi bude tacan! Kako ga god podesim, nakon restarta se pomjeri 2 sata naprijed. Nadjem u yastu pod date & time Hardware Clock Set To UTC. I kada to otkacim, javi mi kako je suse jedini sistem na racunaru da je preporuceno da ostane to zakaceno. Imam i Win! Ja to ipak otkacim, sat se popravi, nakon restarta opet sat pomjeren, UTC zakacen. Odem takodje u yastu na Change pa unesem rucno vrijeme i tad bude sve ok. Odem u win kad tamo sat ne valja!!!

Osim toga nema nekih novih problema, osim onih koji su se desavali i na drugim distro, npr. da VLC nekad izgubi zvuk. Al se da zivjeti sa ovim sitnicama

Problemi sa zaglavljivanjem se ponovo javljaju. Power managment je definitivno kriv. Evo zadnja 3 puta sam nastimao screen off nakon 1 minut, i kad se ugasi vise ne reaguje nista, moram nasilno ugasiti. Sreca ima kvacica enable power mangment.

Ne znam koliko i grafička ima s tim veze… Istina svaki put do sada, kada sam izvadio bateriju iz latopa, nema nikakvih problema s sličnim stvarima kao i kod tebe. Mada meni se zaglavio samo onda kada sam radio sa podešavanjem grafičke kartice (optimus varijanta, pa je malo veća gnjavaža)… Puno je “brži”, bar kod mene je tako, kada se isključi iz system traya isključe Klipper i “Nopemuk…”. Isprobao sam i Mageia, i za kratko vrmena što sam radio sličan problem sa osvjetljenjem displeja (eh sada možda je i do mene jer nisam posebno ništa naštimavao ili je KDE kriv).
Neki dan mi malo falilo da odem na Sabayon ili Arch, ali nisam:)
Sumirano, meni je stabilan, bez ijednog bug upozorenja, osim brightnessa :frowning: i konačno flash ne štuca:)