openSUSE 12.2

Niko da postuje da je izasao. Sta je reci, jel iko instalirao? Ja pisem sa njega i onako je, nzm sta da pisem. Jeste bolji i brzi od predhodnog al jos treba poliranja. Neka sr*anja postoje u vezi grafike koje sam izguglao, al sljaka uglavnom i mislim da ce ostati.

Ostali?

[quote=boby]Niko da postuje da je izasao. Sta je reci, jel iko instalirao? Ja pisem sa njega i onako je, nzm sta da pisem. Jeste bolji i brzi od predhodnog al jos treba poliranja. Neka sr*anja postoje u vezi grafike koje sam izguglao, al sljaka uglavnom i mislim da ce ostati.

Ostali?[/quote]

ja juče baš snimio na VM, prahno mi KDE :slight_smile: nisam ni znao da je to izašlo sad nekad :D, ja samo išao na download heheh, ali nekako mi je bilo sumnjivo jer nisam viđao ovaj look :D, kad eto vidiš to je nova verzija. btw, šminka je što se tiče bootsplash-a, suse je vazda bio ono u vrhu što se tiče UI-a i defaultne teme (KDE), klasika, meni je instalacija prošla ok, fino radi na VM, nisam se bakćao oko kodeka, vga drivera, i ostalog popularnog software-a, tipa skype, dropboxa, chrome itd. jer je na VM

Izgleda lepo moram da kazem. Kako radi? Vrijedil oprobat?

ono meni pravo leti, sad ne znam jel do (novog) laptopa dell latitude e6430 (ima one dvije grafe, intel i nvidia) ili je do njih, ali meni na vm radi bolje nego na desktopu :D, ono ima one efekte saso mange, maksimiziranje, snap to side, otvaranje start menija i oni kde efekti rade smoothly

p.s.
ili zato što je host OS windows 7 :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :wink:

ma ispalati se, ono, da te želja mine, suse je suse, prva ljubav

ono meni pravo leti, sad ne znam jel do (novog) laptopa dell latitude e6430 (ima one dvije grafe, intel i nvidia) ili je do njih, ali meni na vm radi bolje nego na desktopu :D, ono ima one efekte saso mange, maksimiziranje, snap to side, otvaranje start menija i oni kde efekti rade smoothly

p.s.
ili zato što je host OS windows 7 :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :wink:

ma ispalati se, ono, da te želja mine, suse je suse, prva ljubav[/quote]

Bas konto pisat jel se ovo meni cini il je vm na windowsu… Jedina stvar sto mi se ne svidja je KDE… Mozda kad bi cinnamon edition bio valjalo bi

Na DVD-u imas mogucnost instalacije DE po zelji. Evo da malo raspisem. Dakle imam ga instaliranog, Standby nije radio (koliko samo postova imam o ovom), ali nakon instalacije grafike radi. Odnosno, radio je, nije bio zaglavljen, samo je ekran bio blank. Dalje problem kao i nekad prije (nzm jel do kde-a ili…) power managment. Nakon cakcanja oko gasenja ekrana nakon ukucanog vremena ta funkcija pobudali i gasi ekran nakon n minuta, nikad isto. Grafiku nisam mogao instalirati tako sto sam izbildam pakete iz .run fajla sa ati sajta, nego sam morao preko one click install povuci fglrx. Al ajd, makar radi kako treba. VLC player (i 12.1 suse) nakon pause/resume izgubi zvuk. Skip naprijed ili nazad ga vrati. Opet ne mora da znaci da je do suseta. Takodje na susetu 12.1, a bilo je par puta i na kubuntu-u (moze onda biti da je kde), ako imam neku wifi konekciju zakacenu na auto connect, nakon stadby/resume nje vise nema medju konekcijama. Vratim je tako sto kliknem u NM enable/disable wifi.

U svakom slucaju, gomila sitnica, koje mozda nisu do suseta. Ostalo sve 5. Ostaje kod mene.

P.S. Moj omiljeni XBMC nema za 12.2 osim rucno kompajliranja sto iz nekog razloga nije radilo.