openSUSE 13.1

Instalacija openSUSE 13.1, Gnome Live Media:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/10573557/13.1_install/13.1_install.pdf

Jos malo… :slight_smile:

Na RC2 sam i radi mi bolje zadnja verzija KDE nego na 12.3, Gnome je takođe radi sasvim dobro. Tako da bi stabilna verzija mora raditi samo bolje:D.

Malo najave i reklame od poznatog tima:) (mislim da od pola videa kreće priča o oS ): http://www.youtube.com/watch?v=EiCghO5opKU

Imamo sad tri teme o istoj stvari :slight_smile:

Update prosao ok, ali driver grafike ne radi ok, znaci morace clean install.

Uobicajna boljka distri. Yast kao da ide neuporedivo brze.

ok. clean install je upravo uradjen, radi prilicno smooth. javim se kasnije sa deteljima…

Mene je iritiralno to sto moras vecinom za neki veci update sistema (upgrade na novu verziju) raditi clean install, koji hajmo reci traje cca. 20minuta, sve dok neki dan nisam pokrenuo update Windows 8, na Windows 8.1 koji je trajao preko 4h, kad nisam racunar bacio kroz prozor!
<3 linux

dupli post…

/zasto posteri ne mogu brisati svoje postove/

Mene je iritiralno to sto moras vecinom za neki veci update sistema (upgrade na novu verziju) raditi clean install, koji hajmo reci traje cca. 20minuta, sve dok neki dan nisam pokrenuo update Windows 8, na Windows 8.1 koji je trajao preko 4h, kad nisam racunar bacio kroz prozor!
<3 linux[/quote]

Hahaha :slight_smile:
Jos jedna pozitivna strana linuxa. Najvise me zivcira standardni update nakon restarta, po 10 minuta, otme ti računar. Što je savreseno na linuxu- update u toku rada-cisti paralelizam:)

http://www.youtube.com/watch?v=VNkDJk5_9eU

Ok, ovako, sve je super samo sta za drivere? Trazio sam po susteovim stranicama ali nista za 13.1 verziju. Sa ati sajta cak i beta driver podrzava samo do verzije 12.3. Ne moze se izbildati za 13.1. Jel neko uspio nastimati. Ja kontam da probam drivere od 12.3. Prvo cu napraviti snapshoot particije ako zajebem stvar :slight_smile:

Instalirao sam stari driver, i proslo je ok. Sada mi radi sleep (nije radio sa generickim), ali mi ne radi 3d akceleracija. XBMC softver zahtjeva istu da bi radio, pa prilikom starta javlja tu gresku. Zanimljivo je da je XBMC radio sa generickim driverom. :confused:

http://lizards.opensuse.org/2013/11/20/proprietary-amdati-catalyst-fglrx-13-11-beta6-13-25-18-1-rpm-are-released-for-any-opensuse-version/
Jesi li ovo probao?

Koja ti je tačno grafička kartica?

Ili ako nisi već bio, a mislim da jesi, ali evo i ovdje: http://forums.opensuse.org/english/get-technical-help-here/hardware/492181-amd-catalyst-fglrx-13-11-beta-6-beta-1-opensuse-13-1-a.html
http://www.sebastian-siebert.de/downloads/

Ako uspješ, napiši kako si uspio pa da stavimo na temu podešavanje nakon instalacije, neka se ljudi okoriste:D

Napravio sam. Upustvo sa prvog linka nije radilo. Jednostavno nakon dodavanja repozitorija nista zypper ne nadogradi. Na drugom linku nadjem skriptu od tog lika Sabastijana (estra skriptica) i njome izbildam driver odradim install i sve fercera kao sat!

E drago mi:), ko kaže da openSuse ne radi!:smiley: Dodao sam linkove za ATI-jevu u temi podešavanja nakon instalacije, ako ima sta za dodat udrite:D

Komparacija openSuse 12.3 i 13.1 - zanimljivi testovi :slight_smile:
http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=opensuse_131_benchmarks&num=1

Boby, jesi li podešavao iptv na xbmc-, konkretno PVR.IPTVSIMPLE LIVE TV. Nikako mi ne polazi za rukom?