Opera 9.0 beta

http://www.opera.com/

nešto mi ovih dana sve oko beta lol

onako ništa spec što se tiče izgleda, sada se novi tab dobija kombinacijom “Ctrl + t”, imaju neki opera widgeti… radi ok, ono brza, otvara većinu stranica kako treba, radi na ovom suse 10.1 beta lol

rado bih je vidio GPL-ovanu, možda nekad i bude…

Pa to bi reko i ja da joj samo “fali” al et nikad se ne zna.

Vec da ti kazem, ja koristim operu evo vec ~5 godina, i da ti kazem da je ovo najvece razocarenje do sad. Uredu je sve, poboljsanja i sve, al brate taj torrent vuku od verzije 7 u TP verziji je cak i bio! A onda u 7 il osam nije ni bilo glasa.

Da zakljucim pricu, ono sto me nervira je to sto se sad previse lozi na Firefox. Oni bi trebali shvatit, da ja nju koristim sto ocu Operu, a ne Firefox. Oni trebaju shvatit da cu ctrl+t bookmbarkat stranicu a ne otvorit novi tab. Oni koji su “izmislili” te tabove, tj windowse, oni ih sad djele na “tabove”.

Trebaju shvatit, da imaju ljudi koji oce Firefox, i oni nece nista drugo, trebaju shvatti da imaju ljudi koji oce Operu i nece nista drugo. Ako se ovako nastvai, ovo kao vise godisnjem korisniku (prico sam bar jos freakova) gadi mi se ovo sve. Radije cu se okrenut Firefox (onaj deer park mi je ko imo neku buducnost) i ja sam il ostat na 8.5.x.

Et tako.