aferim
aferim [2]
Ma nekome se zakacio, pa to potegli …
Nesto sasvim novo u sudu BIH
beginner
Bezbeli. S obzirom na to kako tuzilastvo i policija funkcionisu na ex-yu prostorima je ovo najvjerojatnije objasnjenje.
Obrati pak paznju na sledece: [quote]Prema navodima optužnice, ovom prodajom preduzeće “Witnet” pribavilo je protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 422.780,80 KM, na štetu budžeta Federacije BiH, a istovremeno je prouzrokovana znatna šteta korporaciji Microsoft, USA.[/quote]
???
Koliko ja vidim iz teksta Federacija BiH je dobila ono sto je porucila. Softver radi jednako dobro kao i onaj licencirani. Prakticno je jedini gubitnik MS. Da MS lobisti nisu progurali zakone kakvi im odgovaraju sve bi i dalje bilo k’o pjesma, domaca kompanija bi dobro zaradivala, ovako ostadose zaposleni bez posla a vlasnik ce jedno vrjeme gledati resetke na windowsima :roll: :lol: .
Ako nista, za nadati se je da ce ovo nekima oci otvoriti tako da ce nas imsala biti jos vise koji koristimo opensource.
Cifra iznad koju samo zavod za zaposljavanje izdvaja za licence je dobar indikator kolike novce nasa siromasna drzava isplacuje krvopiji iz Redmonda. Postoji li alternativa? Zasto se nekoristi? Pitajte politicare pred iduce izbore
ma sranje , jedino mi placamo te cifre M$-u , znaju oni (M$) gdje ce naci janjce za klanje . i tako skupe 10-tak drzava gdje su majmuni na vlasti i malo u dzep kao zasluzio si , a na drugu stranu kazna od 1/2 mill. marona !
DadoV , nece nasi nikad pameti doci dok para vrti !
update:
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/crna-hronika/zenicanin-uhapsen-zbog-prodaje-nelegalnog-softvera
A mi kao ne zivimo u kapitalistickom drustvu pa nam je ovo cudno?
I lold…
nisam protiv ovih akcija murije , ali nasem (i svim ostalima) narodu treba malo otvoriti oci i uputiti u opensource svijet !
mene nervira kad vlada potpise ugovor i placaju nesto , a 90% nema pojma i svejedno koji sistem koristi (jer tek sad uce) !
najzalosnije kao neki strucnjak za it (radi samo u M$office-u) i kad vidi openoffice kao "ajjooojjj pa nisam ja tako naucio , neznam ja to "