Ljudi ostao sam bez svoje boot particije (/dev/hdb2) i sad (nisam upućen u ovo baš najbolje) ne mogu da bootam debian … Instalirao sam Fedoru čisto onako da vidim kako izgleda (svidjelo mi se što ima Eclipse), tako da je sistem u “funkciji”, ali debian particija ostaje “nepokreljiva”.
Dakle, imam GRUB (sa fedore) i fale mi kernel i init fajlovi … Kako da popravim boot tako da mogu da dignem debian? Koristio sam kernel za x86 procesore, ver 2.6.11 (mislim). Vjerovatno samo trebam podesiti Grub config (to znam) i kopirati gorepomenute fajlove u /boot, međutim ne znam gdje se ti fajlovi nalaze na CD’ovima …
Nemoj reinstalirati Debian. Trebalo bi da na instalacionom CD-u postoje kernel i initrd fajlovi. GRUB fajlove možeš iskoristiti sa Fedore. Kod Ubuntu se nalaze u Install direktorijumu, ako ima ikakve veze…
[quote=che.guevara]Ljudi ostao sam bez svoje boot particije (/dev/hdb2) i sad (nisam upućen u ovo baš najbolje) ne mogu da bootam debian … Instalirao sam Fedoru čisto onako da vidim kako izgleda (svidjelo mi se što ima Eclipse), tako da je sistem u “funkciji”, ali debian particija ostaje “nepokreljiva”.
Dakle, imam GRUB (sa fedore) i fale mi kernel i init fajlovi … Kako da popravim boot tako da mogu da dignem debian? Koristio sam kernel za x86 procesore, ver 2.6.11 (mislim). Vjerovatno samo trebam podesiti Grub config (to znam) i kopirati gorepomenute fajlove u /boot, međutim ne znam gdje se ti fajlovi nalaze na CD’ovima …
Ili jednostavno trebam reinstalirati deb?
Heeeelp ![/quote]
pokreneš fedoru, mountiraš debian particiju u neki direktorij, u tom direktoriju potražiš “/boot/grub/menu.lst” fajl, kopiraš ga npr. u ~, otvoriš vidiš šta ima…
ono što bi trebalo da ima a tebe interesuje su 3/4 linije; otprilike: Debian GNU/Linux kernel 2.6.12… root (hda…) initrd…, kopiraj ih u fedorin “grub”, koji se nalazi na “fedora” particiji u “/boot/grub/menu.lst”. Samo ih dodaj na kraj fajla, a kad vidiš u čemu je fol, možeš sortirati (kako ti je volja) šta prvo odnosno drugo treće itd da se boot-a…
Aldine nisi me dobro razumio. Ja znam da podesim GRUB ručno, to nije problem. Problem je što sam izgubio kernel image. A čini mi se da mi je Džon dao dobar savjet u vezi toga. Nadam se da će raditi. Obojici hvala u svakom slučaju. Ako stvar ne uspje, opet ću se javiti
[quote=che.guevara]Aldine nisi me dobro razumio. Ja znam da podesim GRUB ručno, to nije problem. Problem je što sam izgubio kernel image. A čini mi se da mi je Džon dao dobar savjet u vezi toga. Nadam se da će raditi. Obojici hvala u svakom slučaju. Ako stvar ne uspje, opet ću se javiti
Pozdrav[/quote]
Kako mislis izgubio kernel image??? Zelis li reci da ne vidis particiju sa
Debianom ili si izbrisao image (mora biti na particiji od Debiana u /boot folderu,
pod imenom vmlinuz or linux or whatever ako je rucno-compiled)???
[quote=adioe3]Kako mislis izgubio kernel image??? Zelis li reci da ne vidis particiju sa
Debianom ili si izbrisao image (mora biti na particiji od Debiana u /boot folderu,
pod imenom vmlinuz or linux or whatever ako je rucno-compiled)???[/quote]
aaarrrrrgh pa fino čovjek kaže da je izbrisao /boot direktorij
Fino sam napisao da sam ostao bez cijele particije, dakle formatirana je, PRAZNO! Piše fino … Idem sad da pokušam ovo što je Džon rekao. Majku mu nisam bio u debu ima nekoliko sedmica, sajt mi se raspada, kasnim sa maturskim jaaaaoooo gdje je smajli koji čupa kosu da ga ubacim
Ebiga ali ovo neće pa neće. Reinstalirao sam stvar. Sad sve radi kako treba. I nije neka frka. Sve sam “povratio” na staro, čak sam dobio k7 kernel (optimizovan?)
Svejedno … Naravoučenije - ne z*e boot particiju …
Ajoj a tek da cujesh ovo !!!
Ostao sam bez razvojne verzije web stranice :AAAAAAAAGH:
Jaoooo, a toliko sam toga popravio i podesio … cirilicu, formu za dodavanje novosti, counter svih linkova, podrska za sva ova slova , yaoooo mayko moya
Nista, sad pravim novu iz pocetka, i tako su mi se mnogi “blago” obratili sa recenicom “A jes ti ruzan onaj sajt, vidi se da si ga ti pravio …” . Jezik preglizli, ih sad je i kasno za to
Ima li neko da se smatra dobrim dizajnerom (pored Igora) ?
Haha, ama ja sam rijesio da uradim ovo sto Dzon rece - da kopiram sve podatke i fino reinstaliram stvar … i sta sam kopirao? Home, root i opt direktorijume. Ruku na srce u home direktorijumu je bilo 90% stvari … nazalost, zaboravio sam na /var/www … hehe, <> - Sabahudin Topalbecirovic , stara kajla