OSX86 na PC

Ćao,

Skoro sam čitao o instalaciji MAC OS X -a na PC odnosno derivata OSX86 pa sam ga počeo danas instalirat. Do sada nisam uspio , ali ako bogda … Međutim , gledajući na VMWare-u GUI od MACOS X-a skonto sam ba da je jedino APPLE originalan jer MS kopira Apple , a linux kopira sve zajedno (sistem “pokupi najbolje”). Čini mi se da ćemo prelaskom Apple-a na Intel uskoro i svi preći na OSX jer Windows je sve gori , a linux je komplikovan za krajnjeg korisnika (ne može ba’ čovjek od 45-50 godina namještat postavke printera kad ga na Windowsu samo uključi u USB i “Plug’n’Play” uradi ostalo).

Uglavnom pišite šta mislite…

I sta ima kod tebe inace? :mrgreen:

Ako si bio pjan u vrijeme pisanja oprosteno ti je :slight_smile:

Cuj on skoro cit’o :lol:

Dobro june nema govora.

[quote=edinmusic]Ćao,

Skoro sam čitao o instalaciji MAC OS X -a na PC odnosno derivata OSX86 pa sam ga počeo danas instalirat. Do sada nisam uspio , ali ako bogda … Međutim , gledajući na VMWare-u GUI od MACOS X-a skonto sam ba da je jedino APPLE originalan jer MS kopira Apple , a linux kopira sve zajedno (sistem “pokupi najbolje”). Čini mi se da ćemo prelaskom Apple-a na Intel uskoro i svi preći na OSX jer Windows je sve gori , a linux je komplikovan za krajnjeg korisnika (ne može ba’ čovjek od 45-50 godina namještat postavke printera kad ga na Windowsu samo uključi u USB i “Plug’n’Play” uradi ostalo).

Uglavnom pišite šta mislite…[/quote]
nije ni apple tolko nevin, tj. i oni su kupili/ukrali gui

linux kopira winblow$ … covjece ja pravim izvale, ti ga pretjera… nego mogli smo sjesti na kavu nedje dje ima net-a pa da procitas nesto skorije…

uh pokvari mi /morning/ baxuz jedan…

[quote=Bo]linux kopira winblow$ … covjece ja pravim izvale, ti ga pretjera… nego mogli smo sjesti na kavu nedje dje ima net-a pa da procitas nesto skorije…

uh pokvari mi /morning/ baxuz jedan…[/quote]
hehehehhe

Nemoze se psovati u dzamiji/crkvi, jeli? :lol:

Mora da nisi probao neku od modernijih GNU/Linux distribucija u poslednjih par godina (pod moderne neracunam Slackware naprimjer (flajm, flajm :lol: )). Tu je sve plug i plej i radi samo tako :D.

Ja koristim povremeno OS X (kada sam na laptopu) i jako sam zadovoljan i funkcionalnoscu i stabilnosti, ali on nije baziran na otvorenom kodu! Novije verzije Ubuntu naprimjer su jako blizu OS X sto se tice jednostavnosti upotrebe. Stabilnost je ugradena vec od samog pocetka :wink: .

reci mu, reci muuuu, sad bih mu skocio za vrat…

[quote=edinmusic]Ćao,

Uglavnom pišite šta mislite…[/quote]
momak ti ci l000d…
jes’ se ti malo naFumao ?

ma decko se kupao u jali izgleda…

ali on nije baziran na otvorenom kodu!
Baziran je on na mnogo cemu otvorenog; kernel, Safari, od nedavno i CUPS… i naravno, sve sa velikom “(c) Apple” naljepnicom.

kad ga na Windowsu samo uključi u USB i “Plug’n’Play” uradi ostalo
Koliko znam u Windows rjecniku ne postoji “Plug’n’Play”; najblize sto sam uspio naci je “Plug’n’Pray” :stuck_out_tongue:

[quote=Sanel]> kad ga na Windowsu samo uključi u USB i “Plug’n’Play” uradi ostalo
Koliko znam u Windows rjecniku ne postoji “Plug’n’Play”; najblize sto sam uspio naci je “Plug’n’Pray” :P[/quote]
:lol:

Neznam zasto uopste trositi vrijeme na ovakve rasprave, windows je gori, Mac ni tamo ni 'vamo. Ko voli neka izvoli, ali moje misljenje je da je linux OS buducnosti jer i sami vidimo da napreduje geometrijskom progresijom.