Evo, vec neko vrijeme imamo “problema” sa ovim forumom koje, nazalost, ne mozemo rijesiti.
Francisco Burzi, autor PHPnuke-a, najavio je skori izlazak PHPnuke-a 5.4 zajedno sa novim forumom (http://www.phpnuke.org/article.php?sid=2895&mode=thread&order=0&thold=0). Tako da cete se morati strpiti dok ne izadje ta verzija. Inace, mozete poslati odgovore kao “Anonimni korisnik”. U tom slucaju se nece javljati problemi. Sorry za ovo, ali nema drugog rjesenja, nazalost. (Btw, ostavite svoj potpis…)
Kod Konqueror-a se takodjer javlja neka greska, koja se ne javlja niti u jednom drugom pregledniku. A ako ispravim tu gresku, onda radi u Konqueror-u a u drugim browserima pravi “probleme”, tako da cemo i to uskoro morati rjesiti.
Ako ste primjetili jos neke probleme, javite se na bono@linux.org.ba.
Amila
test
Test #2
Enes
-------------------------------
“All your base are belong to us !”
Moze li ko da kontrolise da li je sve OK sa linkovima:
“projekti, gnu, start, rpm” ?
Problem u gonqueror-u je u tome sto se stranice prikazuju u daleko u donjem dijelu preglednika tako da neko moze pomisliti da se na stranici nista ne nalazi !
Babysitter
Znam uspio sam se dva puta uvjeriti u te neke greskice ali samo zlobnici ce na tome zamjeriti. Pa barem mi nismo i necemo i nesmijemo biti sitnicavi. Ali jos jednom hvala na informacijama
paja
Neznam za vas ostale ali su linux.org.ba strane pravo spooooooooorrrreeee. Da li je do servera ili loseg kodiranja nebih komentarisao. Cesto dobijam ovu gresku Fatal error: Cannot redeclare head() in /var/chroot/home/lugbih/public_html/header.php on line 28 Interesuje me da li se moze nesto da uradi sa tim ??
u vezi
"Software je bilo sta, za koje postoji logicno objasnjenje zbog cega ne radi"
ps
po tom se microsoftovi proizvodi nebi mogli smatrati softverom
hanibal_
If others can do I can do too
Posto koristimo ovaj forum za rješavanje problema , bilo bi dobro da navedemo greške koje vidimo. Samo tako se daju otkloniti. Mozda bi oni koji rasturaju PHP mogli na osnovu toga nešto da poboljšaju.
Babysitter
IMO jedino rjesenje je da neko instalira neki od slobodnih PHP ili Perl foruma, jer je ovaj obicno s…nje
mislim da za PHP nije nesto sirok izbor, za razliku od Perla
Vedran
Hi,
ni meni se forum ne svidja, ali trenutno nemam drugo rjesenje.
Trebali bi ga zamijeniti ali je problem kako prebaciti 950 poruka s ovog na novi?!
Amila
nista sto se ne moze rijesiti jednom malom skriptom pogotovo ako je sve u MySQL bazi…
Vjerujem da nije veliki problem, samo niti imam vremena za to, a ni dovoljno znanja. Podaci su u MySQL bazi. Pa, ukoliko zelis…
Amila
posalji mi pristupne podatke za MySQL na mail, pa cemo vidjeti
jel to na EPN serveru?
zasto nebi iskodirali vlastiti forum?
ako je ovolika lista korisnika registrovanih na lugbih-u nije moguce da niko od njih nemoze napraviti forum
ja sada radim jedan forum u thread i list obliku, pa kada ga zavrsim vas je…
jedino je fora u tome sto ce ga neko morati prepravljati jer je njegova config uradjena za moj admin sys koji radim, a nece prihvatiti da radi bez njega
Pozdrav
Vila
Ja imam forum u Perlu, ali ovaj server ne podrzava Perl
Vedran
hehe…pa nisam mislio da ubacimo neki koji je vec uradjen od nekog stranca(zasto nam je tudje uvijek bolje?), a pogotovo ne neki uradjen u perlu
ovaj sto ja radim je u php-u, a za bazu koristi mysql…mada nije prevelik problem prepraviti ga da koristi .txt kao bazu…
Vila
probaj napraviti skriptu u perlu koja analizira npr. neku visemegabajtnu log datoteku i istu tu skriptu u PHPu i uporedi vrijeme izvrsenja
pa mozda bi ti bio najbolja osoba da rijesis ovaj problem, ja nisam imao vremena ni da pogledam kako stvari sada rade… ja cu ti poslati specifikaciju baze starog foruma (naravno, mysql), a ti probaj prepraviti svoju skriptu da radi s takvim podacima, ok?
btw, mislim da bi za LUG bilo gr8 da moze staviti “LUG forum powered by BH-ware”
Vedran, vljubovic@smartnet.ba
bilo bi zanimljivo cuti zbog cega ne iskljucite tzv
error reporting ?
mislim da bi bilo mudro da to prebacite na error logging, za svaki slucaj.
hanibal…