Trebam kreirati neke izvjestaje i flyere (zbog slanja i printanja) u PDF-u. Znam da je “najpopularniji” PDFLib, ali posto ovo meni treba za komercijalne svrhe onda bih ga morao platiti $450 - sto bas sefu nije drago.
Znam da postoiji i neka besplatna verzija, ali me interesuje da li je ovih $450 dolara vriejdno razlike izmedju PDFLib-a i te neke besplatne verzije (da ipak ubjedim sefa) ili su rezultati potpuno identicni? I, ako jesu, u cemu je ipak razlika?
Moze li mi neko dati smjernice?
hm… ja koristim fpdf klasu u php.u i moram reci da sam zadovoljan. jeste da moras definirati sve sam ( doslovce nacrtati PDF ) ali isplati se. freeware je i ja je koristim za generiranje user informacija, accounting podataka itd itd…
Pozdrav
Ice
Hm, da li ste culi za Ghostscript?
Pdf na Linuxu je trivijalno postalo kreirati danas.
Poz,
[quote=IceBreaker]hm… ja koristim fpdf klasu u php.u i moram reci da sam zadovoljan. jeste da moras definirati sve sam ( doslovce nacrtati PDF ) ali isplati se. freeware je i ja je koristim za generiranje user informacija, accounting podataka itd itd…
Pozdrav
Ice[/quote]
Upravo sam pregledao njihov tutorial i izgleda da nije neki veliki problem - osim, kao sto i sam rece, moras dosta toga definisati. No, svakako da se isplati.
Kako je tesko instalirati? Kontaktirao administratora prije 3 sata da mi instalira FPDF na server, ali mi se jos ne javlja. A meni se zuri.
Nego, na FPDF (FAQ, pitanje 19) kaze da ima problema sa HTML tagovima?!? Meni treba u stvari da web page (odabrani produkti i informacije o tim produktima) kreira PDF file. A, ja koristim masala css i html tagove? Jes’ imao nekih problema “po tom pitanju”?
[quote=sapphire]Hm, da li ste culi za Ghostscript?
Poz,[/quote]
Ma, radi se o drugome. Na nasoj web nas prodavac treba da ima mogucnost da odabere do 3 produkta iz baze i da kreira flyer u PDF-u koji ce kasnije slati klijentima, eventualno printati itd. Znaci, kreiranje “on the fly”
[quote]Hm, da li ste culi za Ghostscript?
Pdf na Linuxu je trivijalno postalo kreirati danas.[/quote]
A je li ? Primjer ghosta:
[quote]0.498 0 0.498 r
(:ascii)s
0 g
(ga Print the ascii value of the character under the)59.5 352.4 ms
( )59.5 322.4 ms
0.498 0.498 0 r
([/quote]
Cesto sam vidio da ljudi koriste htmldoc (http://www.easysw.com/htmldoc/) kojeg pipe-uju kroz program. Dovoljno ga je uputiti na neki link (ili vec generisan html) a on ce sve odraditi izbacujuci poprilicno kvalitetan pdf.
[quote=Sanel][quote]Hm, da li ste culi za Ghostscript?
Pdf na Linuxu je trivijalno postalo kreirati danas.[/quote]
A je li ? Primjer ghosta:
[quote]0.498 0 0.498 r
(:ascii)s
0 g
(ga Print the ascii value of the character under the)59.5 352.4 ms
( )59.5 322.4 ms
0.498 0.498 0 r
([/quote]
Cesto sam vidio da ljudi koriste htmldoc (http://www.easysw.com/htmldoc/) kojeg pipe-uju kroz program. Dovoljno ga je uputiti na neki link (ili vec generisan html) a on ce sve odraditi izbacujuci poprilicno kvalitetan pdf.[/quote]
Ima trial version. Mogu ga probati…
[quote=afan][quote=sapphire]Hm, da li ste culi za Ghostscript?
Poz,[/quote]
Ma, radi se o drugome. Na nasoj web nas prodavac treba da ima mogucnost da odabere do 3 produkta iz baze i da kreira flyer u PDF-u koji ce kasnije slati klijentima, eventualno printati itd. Znaci, kreiranje “on the fly”[/quote]
Zalim, nesporazumi
No frx. Odlucio sam se za FPDF i upravo handrljam online tutorial. Izgleda super!
FPDF je php klasa koju prekopiras na server i includiras u aplikaciju ! ( prosto ko pasulj )… vjeruj mi… kad nastimas sve kako zelis - mocno je
Pozdrav
Ice
[quote=IceBreaker]FPDF je php klasa koju prekopiras na server i includiras u aplikaciju ! ( prosto ko pasulj )… vjeruj mi… kad nastimas sve kako zelis - mocno je
Pozdrav
Ice[/quote]
Mogu ti reci da izgleda zanimljivo! Jebino sto me [beeeep] sto izvjestaje i flyer-e koje sam napravio i pohranio u .html formatu ne mogu da koristim nego moram da pohranim podtke u DB a html dio baska… No, i to ce e rijesiti
Super!
hm… ne kontam … sto moras razdvajati?
Pozdrav
Ice