Peap pod Linuxom

Eh sada nešto malo komplikovanije. Dakle Logosoft je uveo PEAP authetication na svojoj wireless mreži. PEAP je developed by Microsoft, Cisco i RSA. Sad me zanima jedna stvar. Koristim xsupplicant (koji podržava taj protokol i sve *EAP protokole) i podesio sam sve kako treba (prema manualu) i neće da radi. Konfiguracija izgleda ovako:

[predrag@dementia etc]$ cat xsupplicant.conf
network_list = LOL.bip
default_netname = LOL.bip
startup_command = <BEGIN_COMMAND>iwconfig %i essid BIP.lol<END_COMMAND>
first_auth_command = <BEGIN_COMMAND>dhclient %i<END_COMMAND>
reauth_command = <BEGIN_COMMAND>echo “authenticated user %i”<END_COMMAND>
logfile = /var/log/xsupplicant.log

LOL.bip
{
type = wireless
allow_types = eap-peap
identity=<BEGIN_ID>netid<END_ID>

eap-peap {
  root_cert = /etc/verisign.pem
  chunk_size = 1398
  random_file = /dev/urandom
  session_resume = no
  allow_types = eap_mschapv2

  eap_mschapv2 {
    username = <BEGIN_UNAME>username<END_UNAME>
    password = <BEGIN_PASS>password<END_PASS>
  }
}

}

Eh sada druga stvar je što traži certifikat koji naravno nemam (nema ga niti jedan drugi korsinik na LOL-u), certifikat se treba dobiti kad se prijaviš ali nemogu da se spojim. Probao sam sa export certifikata iz Windows-a i opet nula. Googlao sam uokolo i vidio sam da radi na mojoj kartici sa xsupplicant-om (tj. Cisco Aironet 4800).

Naravno Cisco je rekao da će napraviti firmware za tu karticu da se ne mora koristiti xsupplicant ali to će biti tek za dva mjeseca a meni nažalost je ostalo još nepunih 9 dana. Ima li iko ikakvu soluciju za ovaj problem ili treba Windows 2k da koristim kao router i firewall…

Zar u STARTUP COMMAND ne ide essid LOL.bip prije nego BIP.lol?

Promijeni provajder.

hmmm, ne bih jer nemam mogućnost za bilo koji broadband… a evo nerado sam stavio Windows 2003 Enterprise server :slight_smile: i učio kako se podešava NAT i još uvijek čitam kako se ovaj njegov firewall podešava…

A BiHnet ADSL? pošto znam da nemaš mogućnosti za kablovsku.
Mislim nemam baš visoko mišljenje o BiHnetu, ali Logosoft je ipak glavni promotor Micro$ofta u ovoj našoj maloj zemljici, pa barem se možemo ponašati kao Linuxaši… :wink: