Pet godina ULKa

Cijenjeni BiH Linuxaši,
Na današnji (sad već jučerašnji) dan prije tačno pet godina održana je osnivačka skupština ULK BiH. Prije toga udruženje je postojalo više kao virtuelno, odnosno u formi web stranica, mailing listi, Usenet i forumskih poruka… Tog dana smo napravili iskorak i nedugo zatim se registrovali kao “udruženje građana”. Da to nije bila greška, pokazalo je proteklo vrijeme.

Tim povodom, pozivamo vas na jednu skromnu proslavu koja će se održati u subotu 24. juna. U 13h naći ćemo se u Nansenu kada će se održati sada već standardni laptop party. Oko 21h selimo se u prostorije Sloge (2. sprat - “kod Reše”) gdje će se nastaviti proslava uz prijatno druženje, a nadam se da teme razgovora neće biti isključivo informatičke :slight_smile:

Za narednih podjednako uspješnih, poučnih i zabavnih pet godina!

Fino fino :slight_smile:

Ejs da je i meni da partijam, uh oh
:D--/
:D-/-\
;D-|-/

Čestitke!

Kad se samo sjetim onih Mostarskih tresnji…

Hahahahahahaha, pa ta ti je predobra brate, jao kako su dobre trešnje to bile! :slight_smile:
Eh, eh… dobra stara vremena :slight_smile:

Evo cestitam za pet godina postojanja … kod mene je priblizno 5 AM … inace, pre neki dan smo u 3 AM naletjeli na DUD dok smo “sakupljali questove po gradu” i uznemiravali dobre NPC-ove. (ljude koji spavaju)

Dud je zakon.

Ako te tjesi, tresanja u Mostaru nema godinama. Ove godine su nesto malo bile rodile, ali nikad kao tad. :frowning:

Hehe bas se i ja sjecam naseg toga prvog sastanak. I kad sam vas obradovao sa Mostarskim cudom :slight_smile: “tresnjom” :P, I dobro kolega kaze od tada su tresnje isto radjale al ne toliko koliko su one godine…

Cestitam Vam i Nam 5 godina od osnivanja ULK-a. Znam da nisam neki extra clan i slicno :slight_smile: vremena se nema puno. Obaveze u Austriji su vece nego dok sam bio u Mostaru :))…

Pozdrav cijeloj ekipi i jos mnogo lijepih godina rada :)))

Iskrene cestitke i sa moje strane!
:smiley: