Na pocetku svake stranice imm header.inc.php koji sadrzi kod za zajednicke stvari (pristup database, setting up session, cookie, top navigation, variable,…) koje se koriste bez obzira koji je “service” pozvan (Forms, Directories, Profile Manager, Orders Manager…)
[code] if (!isset($_COOKIE[‘Computility’]))
{
setcookie(‘Computility’, session_id(), 0, ‘/’);
Ukoliko cookie nije kreiran, kreiraj ga i refresh stranicu.
Ovo radi super na Firefox-u, na Safari-ju, Opera-i. Na mom IE 7 i na IE8 od firme (Remote Desktop) ne radi, ali radi na IE7 i IE8 od kolega. Znaci, na nekim IE radi a na nekim ne.
Kad kazem “ne radi” mislim na ovo: moj IE nakon ponovnog ucitavanja stranice OPET ne vidi cookie, opet ga kreira pa se opet refresh… i tako 20-30 hiljada puta… izgleda kao da ne kreira cookie “Computility”?!?
Nisam fulio odgovor ako se to pitas, nego na prvom google resultu se spominjalo da IE ima problema ako se timezone ne poklapa sa tvojom masinom a u php.net su kazali da IE6 (za 7/8 nisam jos provjerio) ne prihvata cookie ako expire != 0. Inace, cookies imaju masne (lol, masnim slovima :P) veze sa timezoneom zbog expire hepeka.
Nego reci ti meni, jesi ti probao to sto sam ti napiso?
[quote=adioe3]Nisam fulio odgovor ako se to pitas, nego na prvom google resultu se spominjalo da IE ima problema ako se timezone ne poklapa sa tvojom masinom a u php.net su kazali da IE6 (za 7/8 nisam jos provjerio) ne prihvata cookie ako expire != 0. Inace, cookies imaju masne (lol, masnim slovima :P) veze sa timezoneom zbog expire hepeka.
Nego reci ti meni, jesi ti probao to sto sam ti napiso? :D[/quote]
kod mene je exp. time 0. vidio sam taj komentar.