trenutno, moja firma salje obicne plain potvrdne email-ove nakon sto korisnik se registruje, kupi nesto, promijeni sifru…
svi emailovi se super pokazuju na svim mail klijentima - osim na Outlook-u. \n\r je izgleda “by default” iskljucen tako da su paragrafi svi prikazani kao jedan ogroman paragraf.
kao solucija (+ mala "“modernizacija”) odlucili smo da umjesto plain saljemo HTML email.
na Google-u sam nasao hrpu class-a (uglavnom na phpclasses.org). interesuje me da li neko vec koristi neku klasu, i da je zadovoljan? da mi je preporuci?
nisam bio do kraja jasan…
lista kupljenih stvari i ostalo je ok jer koristim \n\r
uvodni tekst i krajnji tekst svaki klijent moze da upise sta hoce i kako hoce. to je pohranjeno u mysql formatiran tako da Thunderbird, Mail (Mac), Webmail pokauju kako treba. Jedino Outlook za…
sad skontah jos nesto. mislim da jebitno…
ovo sto se desava, da je potvrdni email neformatiran u outlook-u, je kada se salje potvrdni email sa live, production servera.
kada posaljem potvrdni email sa development servera, a koji se nalazi na najobicnijijem shared hosting serveru za par dolara, sve izgleda ok. Cak i u oulook-u izgleda kako treba?!?!?!!?
ako radi na shared hoting a ne radi na production serveru (VPS u data centru od firme u kojoj radim) onda mi se mota po glavi da bi mogao biti nekakav server setup?
[quote=afan]sad skontah jos nesto. mislim da jebitno…
ovo sto se desava, da je potvrdni email neformatiran u outlook-u, je kada se salje potvrdni email sa live, production servera.
kada posaljem potvrdni email sa development servera, a koji se nalazi na najobicnijijem shared hosting serveru za par dolara, sve izgleda ok. Cak i u oulook-u izgleda kako treba?!?!?!!?
ako radi na shared hoting a ne radi na production serveru (VPS u data centru od firme u kojoj radim) onda mi se mota po glavi da bi mogao biti nekakav server setup?[/quote]
zavisi kako saljes taj email. dali ti imas na prod serveru lokalni MTA (kao sto je sendmail, postfix, exim, qmail …) ?
ili relayas email preko nekog provider mail systema ?
moze se desiti da provider stripuje malo podatke sto se tice \n i \r\n …
pogledaj malo sta ti taj setup tacno radi. na kraju krajeva mozes tcpdump-om gledat sta ti server i gdje tacno salje.
[quote=maher_][quote=afan]sad skontah jos nesto. mislim da jebitno…
ako radi na shared hoting a ne radi na production serveru (VPS u data centru od firme u kojoj radim) onda mi se mota po glavi da bi mogao biti nekakav server setup?[/quote]
zavisi kako saljes taj email. dali ti imas na prod serveru lokalni MTA (kao sto je sendmail, postfix, exim, qmail …) ?
ili relayas email preko nekog provider mail systema ?
moze se desiti da provider stripuje malo podatke sto se tice \n i \r\n …
pogledaj malo sta ti taj setup tacno radi. na kraju krajeva mozes tcpdump-om gledat sta ti server i gdje tacno salje.[/quote]
ne bih znao odgovoriti na ova pitanja… moze li se ovo naci na osnovu email header-a?