Dakle htio bih da ucim neki PHP framework. Nekad prije sam isprobao Codeigniter i svidio mi se ali nisam imao vise vremena. Na poslu koristimo Drupal koji mi se i ne svidja bas narocito. Od kolege sam cuo da je Yii odlican i cak sam isprobao i prilicno sam odusevljen, ali ni on nije bas jednostavan.
Dakle hocu da je MVC pristup, da je jednostavan za koristenje, i da kroz njega naucim sto bolje OO PHP.
Molim vas da me ne zasipate sada svim i svacim, jer znam da postoji more framework-a. Dajte nesto sto nije tesko za pocetak a da se nesto nauci.
P.S. Da li je neko radio sa Codeigniterom, posto razmisljam da se vratim na njega?
Preporucam laravel takodjer. Veoma je jednostavan. Predlazem da se fokusiras na DB migracije, odlican nacin za verzioniranje strukture baze podataka. Ja radim inace sa symfony. Jako je komplikovan ali kad njega savladas (do odredjene mjere jer je ono nemoguce savladati), bice ti svaki drugi framework jako jednostan.
Ja nisam PHP developer, ali definitivno preporučujem Laravel jer vjerujem ljudima sa ovog sajta Laravel 4 mastery , koji taj framework zdušno forsiraju kao veoma kvalitetno i moderno osvježenje u PHP svijetu.
Inače, ako se odlučiš za Laravel, na ovom sajtu ima još gomila stvari vezano za to. Ja sam morao ogledati neke od tih tutorijala jer je backend za ovo što me zanimalo rađen u PHP - u ( Laravel ).
PS
Ovo nije reklama, već samo preporuka kvalitetnih resursa.