Pitanjce pitanjce [Debian Sarge 3.1 na CDovima, sajam]

Zdravo
Da li ce se na sajmu u Skenderiji moci nabaviti debian sarge 3.1 i koliko se mora para za to pripremiti

mislim ima 14 cd -ova …nemam dvd,
pa to je puno…
pozdrav

Iskreno, mislim da je dobra investicija kupiti jedan DVD čitač. Ne možeš vjerovati koliko je lakše nositi dva DVDa za razliku od 14 CDova. Usput, imamo skoro sve distribucije na DVDu, pa eto razmisli.

Sarge 3.1 imamo samo na 2 DVDa. ;( Ako nabavimo CDove, javim.

Sve CD/DVD distribucije možeš dobiti besplatno na sajmu.

Ja ti ne preporucujem Debian Sarge na CDovima, pogledaj samo koliko ih je. 14!!! Sta ti je DVD citac, 50ak maraka. :stuck_out_tongue:

Na prva tri CD-a dolazi sve što je potrebno.

To je relativno…:smiley:

[quote]
To je relativno…:D[/quote]
…uzimajući u obzir, dali se nakon osnovne instalacije spajaš sa internetom ili ne.

Pa mislim i za Mandrivu se može napržiti kompletni contribs, plf, jpackage repozitoriji koji bi zajedno izašli na 15-20 CDova minimalno, ali niko to ne radi :slight_smile: a može se i napraviti instalacija samo sa prvim CDom. Onda npr. Ubuntu (koji je jedan CD) se može pretvoriti u Debian Sarge jednom prekonfiguracijom apta. Danas je za većinu distribucija poželjno instalirati sve sa neta (ako imaš broadband) ili skinuti što više CDova (ako imaš dialup ili nikakvu konekciju). Ali kopiranje 15 CDova je čitav dan posla :smiley: pa ne očekuj da ti to neko radi džaba. Znači ja bih na tvom mjestu kopirao 3-4 CDa i nadao se da je tu sve najbitnije.

ja sam na racunaru koji je konektovan na mrezu instalirao Debian sa netinstalerom i to je to…znaci jedan cd i onda apt-get insttall i osini po prasini
nekako mi je nelogicno to sto govorite nabavi 3-4 cd i ocekuj ili se nadaj da je tu sve sta treba.
Naravno da nije.
pozdrav

[quote]nekako mi je nelogicno to sto govorite nabavi 3-4 cd i ocekuj ili se nadaj da je tu sve sta treba.
Naravno da nije.[/quote]
Kakvu konekciju imaš :slight_smile: fino rekoh da se to odnosi na ljude sa dialupom.