Pitanje [Distribucija, stariji računar]

pozdrav
samo da pitam kako bih vas mogao kontaktirati za jednu distribuciju Linuxa mozda Mandrake 10 ili nesto slicno. ja sam u Zenici?
Amir

SuSE 10.1 SuSe 9.3 :slight_smile: DVD OBA … samo trenutno mi nije tu 10.1
061/599-558
call me

pozdrav
mislim da mi suse nece odgovarati jer ga ne mogu instalirati - nemam dvd citac. a osim toga i masina je slabija PIII 733Mhz i 256 MB RAM - a i 10 GB hard disk. Imal ko kakvu drugu distribuciju.
Amir.

Lijep pozdrav,

Na takvu konfiguraciju se lijepo može instalirati neka malo starija distribucija ali ja bih preporučio Slackware (do sada meni je radio najbrže na svim konfiguracijama na kojima sam radio, ali to opet ovisi od dosta faktora).

Javi mi se na mail kako bi se dalje dogovorili - gomez AT linux.org.ba

Sa poštovanjem,

Mandriva 2006 … na p III 500 mhz sa 128 RAM-a … sve radi podnosljivo brzo osim sto se open office podize malu vjecnost …

[quote=amir23ib]pozdrav
mislim da mi suse nece odgovarati jer ga ne mogu instalirati - nemam dvd citac. a osim toga i masina je slabija PIII 733Mhz i 256 MB RAM - a i 10 GB hard disk. Imal ko kakvu drugu distribuciju.
Amir.[/quote]
Ja mislim da ce ti moci jer u mene je P III 800 mhz 128 RAMA -> SERVER PA RADI :slight_smile: , za SuSE 10.1 neznam :smiley:

Ja sam čisto iz znatiželje na jedan stari P-III/500MHz-Katmai sa 128 MB i video Diamond Viper/16MB sa HD od 6 GB instalitao Slack CURRENT sa k-2.6.15.3/KDE-3.5.1 i sve ide začuđujuće dobro…Nije WARP speed ali nije ni slabo…Za mnogo šta, recimo surf - OK. Može i koji daemon, bez problema.

4x Fujitsu Simens Scenica 400 mhz, 128 Ram.
1x IBM Netvista 2200 8363-EXX 233 mhz 32 ram

Fujitsu
2 x Ubuntu 5.10 (extremno olaksan kernel,Fluxbox) i jeste warp
1x Fedora Core 3 (takodje kompiliran kernel) prilicno warp koristi se samo kao IDS (Snort)
1x Gentoo ,extra warp

IBM
1x Debian na CF moj WEBBrowsing Client,extra warp, extra ludilo.

@
amir23ib to je prilicno dobar pc,nebi trebalo biti problema sa bilo kojom Linux Distribucijom ako se dobro konfigurira,jer nema slabih PC samo slabih korisnika.

pozdrav