Instalirao sam PunBB forum za jedno udruzenje. Za sada je forum cisto zatvorenog tipa. Znaci pristup imaju samo registrovani.
Interesuje me - vjerujem da administratori/moderatori ovog foruma to znaju, kako da postavim da svaki unos/komentar/promjena na forumu automatski posalje email sa obavjestenjem svim registraovanim (duh!) clanovima foruma? Trazio sam to ali ne mogu naci…
Koliko ja znam takva opcija ne postoji,
Najbliže tome je ‘Admin->Options’ blok Email->Subscriptions, ali to postoji da bi se sami korisnici foruma mogli pretplatiti na neki topic, a ne da ih admin može spamat.
Možda postoji kakav mail_all plugin, ali bih ja to lično smatrao spamom
Онда је боље да направиш маилинг листу… ту ће бар знати на чему су.
[quote=adis]Koliko ja znam takva opcija ne postoji,
Najbliže tome je ‘Admin->Options’ blok Email->Subscriptions, ali to postoji da bi se sami korisnici foruma mogli pretplatiti na neki topic, a ne da ih admin može spamat.
Možda postoji kakav mail_all plugin, ali bih ja to lično smatrao spamom :-D[/quote]
pa, nije spam svaki email koji se posaje na vise od 100 email adresa?!?!?
forum je napravljen samo za potrebe upravnog odbora udruzenja. samo oni imaju pristup i sam oni mogu da citaju/postavljaju postove. tu su izvjestaji sa zadnjeg sastanka (ujedno i arhiva prethodnih sastanaka), problemi i kako ih rijesiti, prijedlozi, biografije clanova odbora… hrpa toga.
medjutim, forum nije toliko aktivan da svaki posjecuje savaki dan jel’ neko nesto postavio. oni su pitali mozel’ kako da se napravi da cim neko nesto upise da svi budu obavjesteni - sto je po meni sasvim logican zahtjev. sta vise, ja bih volio da mogu isti to imati i na ovom forumu tako da ne moram non-stop provjeravati jel’ neko nesto napisao nego svaki put kad neko nesto postavi - ja dobijem email. ako hocu da komentarisem/odgovorim - kliknem na link i odem na forum.
lici na mailing listu ali to ipak nije to.
da li ima mogucnost mozda da administrator/moderator dobije email cim neko postavi neki topic/post?
treba biti forum da se lako vidi prethodno napisano.
zato mailman ima arhivu sa relativno dobrom preglednoscu
Hehe, bas me interesuje da li bi promjenio misljenje kad bi administrirao jedan mail server i onda naleti user koji posalje mail na 100 recipients i to po mogucnosti sve prema istom serveru od yahoo-a i slicno
Hehe, bas me interesuje da li bi promjenio misljenje kad bi administrirao jedan mail server i onda naleti user koji posalje mail na 100 recipients i to po mogucnosti sve prema istom serveru od yahoo-a i slicno :D[/quote]
ne vjerujem. jer brojni newsletter-i, na koje sam se sam prijavio i koje dobijam dnevno, nisu spam i poprilicno su korisni.
da li to znaci da ako administrator ovog foruma posalje svim registroavni clanovaim (a ima ih sigurno vise od 100) email sa porukom da ce server biti down dan-dva zbog tog-i-tog - da je to spam?!?
mislim da se ovdje radi o razlicitim arsinima o pojmu “spam”.
ma daj haman kod adisa ako vidi da ima neko dodan u CC polje na mailu, odma spam! xD
ako moze potpitanje vezano za PunBB: da li je zakljucavanje nekog topic-a, da nema vise dodavanja, omoguceno u default verziji ili za to treba neki od dodataka/prosirenja? ako je ovo prvo - kako se to radi? ne mogu naci taj “detalj”?
hvala.
Hmm, “Close topic”, ne trebaju nikakvi dodaci. Možda te samo buni da admini (možda i moderatori) mogu ponovo otvoriti topic samim činom dopisivanja nove poruke.