Ima li neko od nasih ljudi ko je u americi da ima suse 7.2 ili ovu novu 7.3 verziju??? Ako ima, moze li mi presnimiti na cd i poslati??
Za tvoje cd-ove poslacu prazne cd-ove i placam postarinu.
Za sve podrobnije informacije, adresu i tel pisi na dinok69@hotmail.com
Dino
Pa zar niko ko je u US nema SUSE verziju???
Dino
Izgleda da nema…
Pronadji nekog ko je u Njemackoj, neka ti posalje. Naravno ti sve platis.
Btw, mislim da bi sutra trebao izaci i 7.3? Osim ako me pamcenje ne vara…
Daj ba ne cicijaj. Kad izračunaš vrijeme za pečenje ( ) 7 CD pa put do pošte, poštarina u dva pravca, najbolje izdvoji 50 $ (ili koliko već košta u Americi) i kupi original.
A sad ozbiljno, pogledaj malo na ebay.com. Mislim da ćeš tu najjeftinije proći.
Jasmin
Zar ti nije najlakse kuptiti? :>
Ne ozbiljno ako se i jedna distibucija isplati kupiti to je suse - dobijes 2000 programa + 4 manuala. A ako imas
"broadband" (nevjerujem posto bi je valjda skino sa interneta) suse se lako upgradira sa Yast.
Znam da nisi trazio nekog da ti pametuje ali nisam mogao odoljeti
/Dino M
Nije to cicijašenje nego samo stvar hoće li mi raditi sa hardwerom ili ne. Trenutno imam Live Eval 7.2 Disk od SUSE Linux’a i ne radi na mojim kompjuterima.
Zato pitam ako neko ima da probam novu verziju, hoće li da radi sa trenutnim hardwerom da ne bih bacao pare bezveze za software koji ne mogu da koristim a neću da ulažem trenutno u nove kompjutere da bih dobio/promjenio bolji/novi OS kao što je Linux.
Pozdravi od
Dine
[ This message was edited by: Dino on 2001-10-28 18:19 ]
dragi Dino citam tvoje jadanje…ja ti mogu pomoci oko suse 7.1 i ima 7 cd-ova,redhat 7.0 na 2 cd-ea,mandrake 8.0 na 7 cd-ova,mandrake 8.1 na 3 cd-ea.i redhat 7.2 na 2 cd-ea…pa bujrum mozemo se dogovoriti i sve su ok i nije “pijaca”…evo ti mail pa se javi na l_torvalds@hotmail.com
Hvala na javljanju i ponudi ali sam kupio punu verziju 7.3 professional i upravo je instaliram na 2 pc-a. Inace imam Mandrake 8/8.1, RH 7.1/2 and Corel. Sinoc sam instalirao oko 6.4 GB na jednom i potrajalo je poprilicno.
Hvala jos jednom,
Dino
posto radim na suse 7.1 i tako to…bla,bla,bla…interesuje me suse 7.3 kakav je imali ista novo kakva mu je stabilnost aplikacija kakav je za instalaciju i za administraciju na mrezi
Meni se ovaj sviđa pravo jarane. Sa SUSE-tom prije nisam imao nikakvih iskustava takoda ti ne mogu da kažem ništa određenije. Ima dosta programa koje, siguran sam necu nikada ni otvoriti, ja mislim oko 2300.
Za instalaciju je bio pravo lagan i sve je skontao sam. Doduše ja sam mu instalirao skoro sve pakete da vidim šta ima sve na njemu (što je uzelo otprilike 6.5GB mjesta na HD). Samo sam mu morao da sound card namjestim. Sa networkom sam ga lako ubacio sa sambom i webminom (koji ne dođe sa njim, njega moraš sam skinuti sa www.webmin.com) koji je jako dobar za administraciju linuxa.
Updatiraš ga vrlo lako tako da ni to nije problem.
Ne znam šta još da ti napišem, osim da mi se pravo svidio kao OS. Od linuxa imam jos RH7.2 i mandrake(koji sma izbrisao jer sam usnimio SUSE) a imao sam i Corel (koji je po mom mišljenju bio najlakši za instalaciju, konfiguraciju a posebno za umrežavanje sa Win OS) tako da sam pravo zadovoljan sa SUSE-tom.
Pozdravi od Dine