Imam server mašinu koju želim da osposobim…
(spec. Intel 5000 serija, Core2Quad 2,66 x dva /dvo procesna je ploča/ 320 Gb HDD jedan sam mislio staviti, 2 GB FB DIMM i td.)
e sada me interesuje koji linux software je najbolje da koristim???
Imam server mašinu koju želim da osposobim…
(spec. Intel 5000 serija, Core2Quad 2,66 x dva /dvo procesna je ploča/ 320 Gb HDD jedan sam mislio staviti, 2 GB FB DIMM i td.)
e sada me interesuje koji linux software je najbolje da koristim???
To ti je isto da pitas: imam 10 pari cipela, koje da obucem? :roll:
Ubuntu
da ne shvatis ovo kao uvredu;
ti jedne cipele koristiš i za košarku, football, šetanje, izazak sa djevojkom te ono kad kod maminih prijatelja ides u goste i sl. ? mislim da ne a po tvom odgovor stekao sam dojam da je svaki linux identican i da nema razlika… ja ko laik se ne bi slozio sa tobom…
lijep pozdrav
hvala
Linux je linux - kako god da je upakovan dobar je :-D.
meni se distribucije razlikuju po tome koliko heklanja ima oko njih.
Ili u mom slucaju pertle,chichak ili nesto trece :mrgreen:
Nisi nam dao dovoljno informacija, ali za 90% slučajeva ubuntu je dobar za početak.
mislim da svi zele pitati za sta bi ti koristio tu masinu
[quote=skvidji]Imam server mašinu koju želim da osposobim…
e sada me interesuje koji linux software je najbolje da koristim???[/quote]
davno mi je jedan momak rek’o: “izaberi onu distro koju tvoj prijatelj (pod uslovomda se prijatelj razumije u linux) koristi”. jer ces od njega dobiti najbrzu i najbolju pomoc.
naravno, ovo vrijedi dok sam ne skontas sta ti najvise odgovara.
Tačno afane, ali stvari se mijenjaju… svaka čast prijateljima, ali ubuntuforums je jako dobar prijatelj
Za tebe zvuci kao savrseno distribucija Puppy Linux