Pkgadd -d

trebna mi je pomoć…kada se sa komandom pkgadd -d dodaje željeni paket, koji su još parametri/switcheri potrebni da se dodaju ako želim da se paket instalira na neku željenu particiju?

Pretpostavljam da koristiš slack. Jednostavnija instalacija je sa pkgtool-om

Ovako, recimo ja koristim “installpkg”, i odradi svoj posao kako treba. Ovu skriptu dobijes zajedno sa pkgadd i slicnim alatima, dok instaliranje na drugu particiju, po tvojoj zelji i nije bas moguce. Sam pkg sistem instalira onako kako je predefinirano u samom paketu kojeg zelis instalirati, tako da ti ostaju 2 opcije: prva je da instaliras onako kako je predefinisano (u biti tako je i najbolje, ako zelis da program radi kako treba) a druga je da rekonfigurises sam pkg paket, sto i nije bas najprimamljivije rjesenje, jer vise se napravi stete nego koristi.

Dakle, pucaj onu gore naredbu, i nemas se sta brinuti. :slight_smile:

installpkg ime_paketa.tgz == instalira paket
mozes koristiti i ovako: installpkg -warn ime_paketa.tgz > info_log.log i tu ce biti zapisane informacije o svim fajlovima koji su instalirani, odnosno putevi do njih.

removepkg ime_paketa == brise paket sa systema

explodepkg == raspakuje paket u trenutni direktorij bez izvrsavanja install skripte pa onda mozes razbacivati fajlove po zelji na te particije koje zelis.

da ja ne saram bezze evo jedan link pa pogledaj…
http://www.userlocal.com/articles/slackwaretools.php