ah ta nasa balkanska nervoza… nego nema veze , ja cu ionako Abs-a izudarat!
btw. i mene se ticao “potpis” (već jedno 7 dana), imao sam nijet da pokrenem posebnu temu u vezi ovih “slobodnih mišljenja” ali eto sad izgleda da se “izgladilo”…
ps:
ne radi drugom ono što ne bi volio da drugi radi tebi
Ja sad zvanicno odlazim sa ovog foruma na malo duze vrijeme. Dal se od vas u nekim od svojih postova salio? Neznam.
Da li sam ja mozda pravio neke sale, neznam zakljucite sami.
Ovo nije sloboda, ovo je zatvor.
Ja ocu da kazem sta hocu, naravno u primjerenim dozama. Cast izuzetcima, al ovo drustvo ode u jedan primitivizam, toliko ste primitivni da me to ubija u pojam. Posle ovakvih komentara necu vise da pricam.
Ovo nije rasprava ni o kompovima, ni o open sourceu, ovo je open source kakvim ga vi zelite.
AbsintheSyringe: nema veze, opet cu da te nalemam
Ubicu te! Ubice te!
^To je zadnji komentar
eeeh…ajmo sad fino svi moraju izbrisat sve u sta vjeruju, moraju prestat ono sto rade, moraju prestat disat ako to nekome ne odgovara…pa molim lijepo, kako to da ja moram trpit da meni po cijeli dan auta i kamioni prolaze ispod prozora…ja hocu mir u svom stanu…
@igo - fakat te nekontam…ti ako vjerujes u Boga onda trebas znat da ovi ljudi koji nevjeruju i pljuju po Njemu ce platit taj svoj grijeh kad dodje za to vrijeme, a ne sad pravit guzvu oko toga kako tebi smeta sta oni rade…nije tebi licno niko nista reko, tako da se nemas sta uvrijedit…
ok tebi to smeta…pa brate zaobidji ga fino i nemoj citat i gotova prica, a ne sad kao sto je Ice rekao da se zalis odma u vrhovni stab nebil Absa osudili na smrt kao u komunizmu…
daj malo chillout i kukcaj u konsolu komande, radi nesta…nije ovo bihnet-ov forum…tamo idi pa se zali oko licnih uvjerenja…
ps
@maheru…kad ga budes tabo vikni der i mene i ja sam mu obeco da cu ga tuc!
Eheh da je tako. Tucu ja vas obojcu!
^E to je fakat zadnji komentar sad
eh znate vi onaj vic kad je sudija optuzenog pitao zasto je istukao prolaznika ??? vice optuzenik “postovani sudija, prolazim ja tako i vidim kako dvojca tabanaju treceg… pogledam ja malo bolje, nije mi brat, nije mi otac, nije mi poznanik… i tako”… i sta tako zavika sudija… “i tako nas trojca ubismo baju u prolazniku” odgovori vic jos je bolje naravno kad ga albanac na audiciji isprica i de dosta vise u MP3, pa ako vam ja dodjem, ima sve da vas izlemam i da svi nosite moje uzviseno ime u svojim potpisima
bono, vedrane, svemocni::moderator - deder ovo pod kljuc… zahvalan !
Pozdrav
Ice
[quote=change]… a ne sad pravit guzvu oko toga kako tebi smeta sta oni rade…nije tebi licno niko nista reko, tako da se nemas sta uvrijedit…
ok tebi to smeta…pa brate zaobidji ga fino i nemoj citat i gotova prica, a ne sad kao sto je Ice rekao da se zalis odma u vrhovni stab nebil Absa osudili na smrt kao u komunizmu…
daj malo chillout i kukcaj u konsolu komande, radi nesta…nije ovo bihnet-ov forum…tamo idi pa se zali oko licnih uvjerenja…[/quote]
Ama nisam ni pravio guzvu, nego samo rekao ono sto me se ticalo(samo sam dva posta stavio i jos se fino izvin’o sto je nevezano za temu), ali kao sto vidis ukljucili su se i drugi kojima smeta (ili ne smeta) tako da je nastala guzva (ocito ima raje koji takodjer nisu bili ravnodusni tj., bili su uvrijeđeni) Ne bih se žalio da nisam imao razlog i mislim da nečije pravo na umjetnički, ili neki drugi izražaj ni slučajno nije preče od nečijeg prava na vjeroispovijest, ili nekog drugog prava.
Nisam htio dizati “hampu”, ali k’o što vidiš imam još istomišljenika, razlog više da svi malo pripazimo jer bismo trebali prije svega biti raja. Ne tražim da ljudi kriju šta rade, misle, vjeruju…, ali ne na račun tuđih osjećaja i uvjerenja
Nemam nista protiv umjetničkih izražaja i slobode mišljenja sve dok to ne vrijeđa nekog, a sam nemam namjeru nikog vrijeđati niti sam to do sad radio!
Ovo je linux forum, a ne forum studenata akademije ovih, ili onih umjetnosti, tako da nam ista ne treba. Može se biti kreativan i na grugi način (meni je beton vedranov i changeov avatar te amilin i stari hanumicin signature, kao i onaj sig “besplatno brisem prozore”, taj je najbolji)
Sto se tice AbsintheSyringe:
- Ja nemam nista lično protiv tebe (a kako i mogu imati kad te ni ne znam)
- Nema razloga da ideš sa foruma (ja ni ne bih volio da to uradiš, ali ozbiljno ne bih) Nećeš se valjda ljutiti kad god ti neko
otvoreno kaže da si uradio nešto što ga je uvrijedilo, ja mislim da je to samo komunikacija i ništa više - Ako već hoćeš da nađeš nešto još gore to je tvoja stvar, ali samo nek ne bude na nečiji račun, nije fer, i zbog toga bi ljudi mogli napuštati forum.
Mislim da nije pametno da se jos prepucavamo oko ovog jer nema nikakve veze sa forumom. AbsintheSyringe je promijenio potpis i to je to. I kao što reče change, hajmo se sad vratiti kucanju komandi u konzoli. I ja milslim da bi temu trebalo zatvoriti jer bi bilo ružno da neki potencijalni novi član pregledajući nove poruke vidi ovo te odustane od prijavljivanja na forum
slab ! slabi !
Ali ako bi dopustili jednom covjeku da vrijedja druge onda bi trebali svima dopustiti, a na sta bi licio forum da svi sve medjusobno vrijedjaju ? (odgovor: na sarajevo-x )
Mislim zasto u potpis uopste vrijedjati nekoga na bilo koji nacin ?
A uvijek su mi smijesni bili ovi postovi o napustanju foruma. Kao “eto ja se vise necu igrati s vama …”. Sad nama treba da bude zao pa da kazemo “dobro abs eto slobodno nas vrijedjaj samo nemoj ici” ? ih … A sumnjam da nije znao da ce izazvati reakcije stavljajuci prvi citat u potpis (onaj o samijama i dzamijama) … to je slicno da nekome opsujes mater pa da se onda eto cudis sto je ovaj negativno reagovao na to …
Jesam li ja pogresno shvatila Absov donedavni potpis ili su ga ostali malo povrsno procitali i vidjeli samo rijeci “dzamija”, “samija”, “krst”?
Ne cini mi se da je bio uvredljiv na vjerskoj osnovi ni na koji nacin, cak ni da je uopce bio komentar vjere ili religije, nego socijalnog licemjerja?
A uz sve ovo, zar nismo nedavno raspravljali o cenzuri na ovom forumu?
E ovako.
Ljudi ba, eto rece taj isti change imam neki cudan nacin … humora? Meni je jednostavno komicno kad ja vidim te iste kako to rade poslije toga neceg recenog. Mene to … je neka vrsta humora. Meni su to nadrealisti ako cemo tako.
Mislim dajte samo procitajte svaku rijec ovo recenice: “Skidaju se samije pustaju se kose, obrnuti krstovi se u djamiju nose” Ja to kad procitam ja upadnem u sok. Mislim ono da ja pisem, ispod tog siga:
Gore navedena recenica, nekom ne pravi smislom, neko ce to smatrat uvjerdljivim, nekom ok, nekom nekontam, ma nekom svako je drugaciji cojk. I sad da ja to vec jedan glup sig i gumi smisao same recenice.
Mislim ono ja sam djete cvjeca ja volim se ljude svijeta, ma reko sam to. Nikog ja ne mislim nijednom svojom izjavom uvrijedit il izazvat. Samo kazem kad nesto mislim da trebam rec.
Mislim bezze ba nervozni ste, chill out. Covjek da jednu ludu totalno sliku i sad ovo zavrsi … ma zik ba.
Samo ove kvalifikacije su najdludje:
Vec, sta vi mislite jel ono stvarno unix na koji mislimo knjiga ili kuhar?
[quote=dzeni]Jesam li ja pogresno shvatila Absov donedavni potpis ili su ga ostali malo povrsno procitali i vidjeli samo rijeci “dzamija”, “samija”, “krst”?
Ne cini mi se da je bio uvredljiv na vjerskoj osnovi ni na koji nacin, cak ni da je uopce bio komentar vjere ili religije, nego socijalnog licemjerja?
A uz sve ovo, zar nismo nedavno raspravljali o cenzuri na ovom forumu?[/quote]
Ovo je sve gomila smeca, eto kao oni su fini, a ovi drugi nisu nikako fini, a svi puni da ne kazem cega…
LJUDI NA STA MI OVDJE TROSIMO VRIJEME, A TOLIKO PAMETNIJIH STVARI GODINAMA CEKA, dok mi ovdje glumimo ko je veci…
dobro onda, ako je na ovom forumu dozvoljeno pričati šta kome naumpadne onda se ispisujem…
ps:
mislim da raja počinju zloupotrebljavati “moderne” termine: demokratija, ljudska prava i sl…
[quote=Avdija]Nešto radim pogrešno:
http://www.flickr.com/photos/theofpa/167011569/[/quote]
Pogrešno radiš definitvno, eksplicitni materijal povezujes na forumu!
Još s tim materijalom degradiraš ženski rod itd. itd…
Zašto se ovaj post nije u startu obrisao? Seksualno eksplicitni materijal i materijal koji degradira muskarce/zene, kao i linkovi koji upucuju na taj materijal trebaju biti zabranjeni za postavljanje na forumu.
Izvod iz pravilnika:
"Pravila Foruma:
-Primarna svrha postojanja ULK foruma je diskusija o idejama i softveru koje ULK promoviše.
- Član foruma je osoba koja je registrovana za pristup forumu.
- Stavovi članova foruma izneseni na forumu ne predstavljaju mišljenje ULK-a osim kada ih iznosi ovlaštena osoba uz napomenu da se radi o zvaničnom stavu.
- Vrijeđanje drugih članova foruma nije dozvoljeno na bilo kojoj osnovi (vjerskoj, ličnoj, nacionalnoj, itd.).
- Korištenje psovki, vulgarnih i uvrijedljivih riječi je zabranjeno.
- Diskusije i razmjene linkova o ilegalnom sadržaju su zabranjene. Sve što je zvanično ilegalno, zvanično je i ovdje zabranjeno."
Oi!
Nemoj brisat, kul je totalno. Vec fakat, tako to. Vec to bas ne degradira njihov rod, mislim to ih izvlaci! Isto ko i sa autima. Sad je ono kul, mislim bar se treba trudi ako je o pravoj unix knjizi rijec.
A poruzna je …
J*m ti muziku ciji fanovi okrecu krstove , what’s the deal with that? Ono 666, devil inside me ??
Nije muzika kriva sto je neko idiot.
Psovanje, vrijedjanje i sl. nema mjesta ovdje.
Kad smo kod potpisa, ni tvoj potpis nije uopste za pohvaliti! Zapravo, izuzetno je prost. Pa opet niko nista…