Please, just tell people to use KDE --Linus Torvalds

Imam jedan link a to su ustvari dva linka :smiley:
Ma ustvari mailing lista :smiley:

“Please, just tell people to use KDE.”
–Linus 12 Dec 2005 17:46:21

http://mail.gnome.org/archives/usability/2005-December/msg00021.html
http://mail.gnome.org/archives/usability/2005-December/msg00022.html

Super … samo sto su vec 2 puta na ovom forumu postali link na osnews clanak koji ima ta oba linka u sebi :slight_smile:

Ma dobro, ipak Torvalds u zadnje vrijeme pokazuje da zna biti idiot… :stuck_out_tongue:

Hm ne bih rekao … Linus je u pravu … GNOME SUX :wink:

mislim nemoj se sad uvrijedit al ako je Linus idiot sta smo onda mi svi ovdje ???

a i to da je KDE bolji od GNOME-a ce ti potvrdit vecina korisnika linuxa…

Po toj logici je Win bolji od Linux-a… ali nije. :slight_smile:

Po toj logici je Win bolji od Linux-a… ali nije. :)[/quote]
Hvala!

Nisam rekao da je idiot. Ja postujem sto je on pokrenuo masinu zvanu linux…Samo kazem da se u zadnje vrijeme poceo ponasati kao kreten…

Aaaaaaa

no comment

Win XP kicks ass

Po toj logici je Win bolji od Linux-a… ali nije. :)[/quote]
nisu to dvije iste stvari ali nebitno … vidim da vas se nemoze navest da razmisljate malo racionalno nego samo thera svako svoj inat …

i da nebi ovo pogresno shvatili kao prethodni moj post…
naravno da svako ima svoj izbor i svakom se drugo nesto svidja, ali realno gledajuci vasi argumenti su protiv KDE-a jedini da “nije” potpuno pod GNU licencom …

ali ono sto QT radi sa svojom licencom je po meni sasvim uredu … jer sto bi neko na osnovu mog truda zaradjivo pare a ja da se pusim ?? … nidje veze …

Ne, nisi razumio. I ja više volim KDE, ali reći da je nešto bolje samo zato što se više koristi je pogrešno.
KDE jeste GNU. To što Qt radi sa licencom i meni je sasvim korektno. To radi i MySQL i (vjerovatno) još mnogi drugi.
Ko se drži GNU GPL licence, za njega ništa ne znači dvojna Qt licenca.

priznajem da mi argument bio malo ofiran … al htjeo sam na brzinu da kazem nesto … a i inace nisam dobar u izrazavanju :)))…

u ovom posljednjem post-u sam se ispravio …(nadam se :))

Ma dobro, ipak Torvalds u zadnje vrijeme pokazuje da zna biti idiot… :stuck_out_tongue:

Mudro zboris. Izgleda da mu se cesto desi da s vremena na vrijeme izvali koji biser, samo da ga community ne zaboravi.

Čisto onako dok pijucka aboridžinsku kaficu uz jutarnju vježbu ram/rom sektora z51 i ax30_v56.1b…

… interesantno da ljudi ne mogu svariti kritike - ako ne valja onda ne valja - što je to problem? ((: