Plugin-container mi terorise CPU

kada otvorim firefox primjetim da mi CPU proces poprilicno skoci. kad otvorim system monitor javi mi da plugin-container mi maltretira CPU preko 50%, a bude i peak-ova i do 100%.
na google-u sam nasa da to u stvari neki od add-ona nije bas najkompatibilniji sa verzijo firefox-a koju imam. i da je najbolje da iskljucim sve i onda ukljucujem jedan po jedan i da vidim koji ce izazvati skakanje na CPU onitoru. medjutim, nakon sto sam iskljucio sve i jedan i dalje mi plugin-container maltretira CPU?!?

imal’ neko ideju?

[quote=afan]kada otvorim firefox primjetim da mi CPU proces poprilicno skoci. kad otvorim system monitor javi mi da plugin-container mi maltretira CPU preko 50%, a bude i peak-ova i do 100%.
na google-u sam nasa da to u stvari neki od add-ona nije bas najkompatibilniji sa verzijo firefox-a koju imam. i da je najbolje da iskljucim sve i onda ukljucujem jedan po jedan i da vidim koji ce izazvati skakanje na CPU onitoru. medjutim, nakon sto sam iskljucio sve i jedan i dalje mi plugin-container maltretira CPU?!?

imal’ neko ideju?[/quote]
'bes budalu. plugin-container a iskljucio addon-e :smiley:

iskljucio sam sve plugin-e i stvarno CPU “prodiha”. ukljucio ih opet - i dalje sve stima.

problem rijesen. :slight_smile:

a jesi probao 1 po 1 plugin?
jesi skontao koji je?
flash?

[quote=kvaju]a jesi probao 1 po 1 plugin?
jesi skontao koji je?
flash?[/quote]
jesam iskljucio/ukljucio po jedan ali nisam skont’o jer nakon sto sam iskljucio sve - proradilo, naravno, kako treba. probavao sam sve plugine i na kraju ukljucio opet sve i - opet radi kako treba?!?!?!?

ko ce ga znati… :frowning:

da napomenem, imam samo tri plugina: picasa, shockwave flash i VLC multimedia plug-in.

opet mi je povilenio firefox i opet sam testirao plug-in listu. poslije mali malion kombinacija sam dosao do zakljucka da mi shockwave flash pravi [beeep]. sad sam samo njega iskljucio, restartv’o firefox i (za sada) sve radi kako treba.

Flash je jako neoptimiziran za Linux, barem kod mene (probao sam Debian, Ubuntu, Mint, openSUSE, i to 32 i 64 bita). Za youtube ima ova pomalo nespretna solucija koja dosta smanji opterećenje procesora – u biti učitava flash video preko greasemonkeyja u mplayeru. Šteta što se isto ne može primijeniti i na druge stranice:

http://forums.debian.net/viewtopic.php?f=16&t=51504

Šteta je isto što HTML5, barem u ovoj dosta ranoj fazi razvoja, ne poboljšava puno stvari. Bilo bi dobro, posebice za mobilni segment, da nam “ne cure baterije” zbog jednog video klipa. :smiley:

Gnash, sfwdec i onaj novi Lightspark kod mene jednostavno ne rade (isprobao sam samo Youtube i Vimeo).

Mislim da tema nije specifična za Ubuntu, ako se ne slažete - slobodno kritikujte :slight_smile: