Podešavanje wireless mreže i postavljanje pokretača programa na 11.10

Pozdrav,

prešao sam sa 10.04 na 11.10 i sad više nemogu podesiti wireless na isti način kao na 10.04 jer sam čitao da se sada treba download-ovati odgovarajući driver za wireless karticu. Kako da znam koji driver da izaberem i na koji način da ga instaliram, pošto mi se čini da ih ima puno.

Još … da bi mi radio skype s kamerom, postavljao sam pokretač programa na panel sa putanjom prema skripti u /home dok sam koristio 10.04 i sve je ferceralo. Moje pitanje je može li se sada na 11.10 postaviti pokretač programa kao što se to radilo na panelu 10.04. Dakle, ne mislim na Unity pokretač koji stoji sa lijeve strane (koji bi ja rado prebacio u donji dio monitora, al’ da ništa ne pokvarim) već na novi pokretač za program sa putanjom koju bi ja mogao podesiti.

Hvala unaprijed.

Mislim da bi se driver za tvoju karticu trebao moci instalirati kroz Additional drivers. Obicno to najbolje funkcionira. A sto se tice application launchera nisam nista pokusavao, ali mislim da prvo treba neki dodatni panel instalirati za to. I ja bih rado prebacio unity sidebar na dno ali nema nekog oficijelnog nacina za to pa cu malo pricekat dok ne postane konfigurabilno. Rado bih ga i smanjio.

http://www.webupd8.org/2011/11/install-ubuntu-unity-bottom-launcher.html

GLHF

Kad pokrenem navedenu aplikaciju dobijem poruku da na mom sistemu nisu instalirani vlasnički drajveri i imam dugme za pomoć, za zatvaranje i neaktivo dugme Omogući … neznam na koji način se može koristiti ova aplikacija.

http://www.webupd8.org/2011/11/install-ubuntu-unity-bottom-launcher.html

GLHF[/quote]

Ja sam probao nešto slično i nije mi baš ferceralo kako treba.

Znas li koja ti je wireless kartica?

znam samo da je intelova … i saznao sam da je intel PRO/Wireless 3945ABG Network Conection

Pokusaj, mislio sam da je ovaj problem davno rijesen: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1876275