Evo cuo sam da je distribucija dobra ali i malo kompliciranjia :lol: Ustelio sam se na Suse i Na Mandrake pa sam preso na slcware da ga isprobam. Znam da je pitanje koje cu postaviti totalno glupo i smijesno ali nakon visesatne zezanciej nemogu da otkrijem sam. NAIME NEMOGU DA NADJE PROGRAM ZA KONFIGURIRANJE HARDWERA TJ TREBA MI DA POSTAVIM PARAMETRE ZA USB MODEM (DHCP,GETAWA i ostalo) ALI NEMOGU DA NADJEM PA POMAGAJTE :o :o
hehe
pokusaj sa “netconfig” kao root
Au jel 330 speedtouch? Odustani odma, i vrati taj modem i trazi 510.
Nije 330 nego je motorola sb5100e. nije problem mi modem vec gdje da ndajem da ga podesim ejr nema nigdje nikakvog control panela kao yast u suse-u
najcesce novi slackware-asi podesavaju svoj hardware pomocu google.com search enginea, tj. nema takvo nesto na slackware-u sto si ti imo na SuSE-u … moras sve rucno. Zivot je dlakav!
edituj datoteku /etc/rc.d/rc.inet1.conf kao root (pico /etc/rc.d/rc.inet1.conf) neka recimo bude ovakv pocetak te datoeke (u slucaju da je tvoj modem prepoznat kao eth0):
IPADDR[0]="“
NETMASK[0]=”“
USE_DHCP[0]=“yes"
DHCP_HOSTNAME[0]=””
Znaci ovo su postavke za eth0. Ukoliko je eth1 ili ethX imas dalje u datoteci postavke za eth1 ili X, u svakom slucaju samo postavi da koristi dhcp (yes)
MOrao sam podesiti i eth0 i eth1 radie ther kartice i modema. Hvala. Iygleda ovo sve valja vako sa slackwareom nema yajebancije s njim :lol: :lol: :lol:
Tako nekako. Al ne brini se, nije to toliko lose. Na kraju ces shvatiti da si dosta naucio