Pomoc, Apsolutni pocetnik

Pozdrav, treba mi pomoc.

Nedavno sam instalirao Ubuntu 6.10
Dobio sam ga na DVD uz kompjuterski magazin, u magazinu je naravno objasnjeno kako ga instalirati i podesiti do odredjene mjere.
E sada problem je u tome sto je to Live verzija sa nekoliko osnovnih paketa. U magazinu je objasnjeno kako skinuti sa interneta pakete koji su mi potrebni i instalirai ih pomocu app-get -a, (jel se tako zove, nisam siguran). Sto i nije toliko strasno ali je kod mene neizvodljivo, jer imam obicnu modemsku vezu od kuce a uz to imam i WinFax modem koji ne radi pod Linuksom, i nema drajvera za njega. (neka tajvanska marka)
Postoji li kakav nacin da se ti paketi skinu sa neta na usb, ili na CD/DVD pa da se instaliraju na moj racunar bez koristenja interneta.
Primjetio sam da moja Ubuntu distribucija nema gcc kompajler, kao i to da ne mogu nista instalirati sa ./configure ?(ili ./compile - nisam siguran tacnu komandu, ponavljam apsolutni pocetnik sam sa linuksom). U magazinu sam procitao da paket koji mi to omogucava moram takodje skinuti sa interneta.
Nacuo sam nesto o repozitorijumima, moze li mi ko objasniti kako se izvodi da od usb-a napravim lokalni repozitorijum? ili kako to vec ide. Postoji li mogucnost da se folder postavi kao repozitorijum.
Ako moze mali primjer uz objasnjenje,
Unapred hvala.

Trebaš instalirati pakete potrebne za kompajliranje

Uostalom, ako želiš, mogu poslati poštom Ubuntu ningi (na DVDu). To je posebna verzija Ubuntua Edgy Eft (6.10), i sadrži gomilu paketa, što itekako odgovara korisnicima sa dial-up konekcijom ili bez konekcije uopšte.
Što se tiče pravljenja lokalnog repozitorija, pogledaj ovdje.

emx ako ti nije frx da posaljes meni, nisam ubuntu korisnik, ali to mi treba za ciku iz jedne firme :slight_smile:

ako mozes posalji, pm-acu ti adresu i troskove shiping-a :smiley: prebaci na mene.

Naravno, nema problema. Šalji PM sa informacijama, ja tebi Ubuntu Ningi :wink: