Pozdrav, treba mi pomoc.
Nedavno sam instalirao Ubuntu 6.10
Dobio sam ga na DVD uz kompjuterski magazin, u magazinu je naravno objasnjeno kako ga instalirati i podesiti do odredjene mjere.
E sada problem je u tome sto je to Live verzija sa nekoliko osnovnih paketa. U magazinu je objasnjeno kako skinuti sa interneta pakete koji su mi potrebni i instalirai ih pomocu app-get -a, (jel se tako zove, nisam siguran). Sto i nije toliko strasno ali je kod mene neizvodljivo, jer imam obicnu modemsku vezu od kuce a uz to imam i WinFax modem koji ne radi pod Linuksom, i nema drajvera za njega. (neka tajvanska marka)
Postoji li kakav nacin da se ti paketi skinu sa neta na usb, ili na CD/DVD pa da se instaliraju na moj racunar bez koristenja interneta.
Primjetio sam da moja Ubuntu distribucija nema gcc kompajler, kao i to da ne mogu nista instalirati sa ./configure ?(ili ./compile - nisam siguran tacnu komandu, ponavljam apsolutni pocetnik sam sa linuksom). U magazinu sam procitao da paket koji mi to omogucava moram takodje skinuti sa interneta.
Nacuo sam nesto o repozitorijumima, moze li mi ko objasniti kako se izvodi da od usb-a napravim lokalni repozitorijum? ili kako to vec ide. Postoji li mogucnost da se folder postavi kao repozitorijum.
Ako moze mali primjer uz objasnjenje,
Unapred hvala.