ej ljudi treba mi pomoc oko instalacije red hat7.2 naime imam scsi kontorler AHA-1542 i ibm disk od 9gb, eh sad kad hocu da instaliram linux ne moze da nade disk sta da radim?!
Eh prijatelju imam rješenje!
Adaptec AHA 1542 aha1542.o - modul
aha1542=io_base,buson,busoff,dmaspeed - parametar
Detaljnije pogledaj: http://www.redhat.com/docs/manuals/linux/RHL-6.2-Manual/ref-guide/s1-modules-scsi.html
Sretno!
da da al gdje da ukucam parametar i sta znaci ono cudo buson, busoff, itd. de mi molim te napisite ba gdje taj parametar ide! jer ja sam pocetnik drug
pocetnik drug, jooj legende
de ba ljudi jel iko moze da mi “nacrta” hehe gdje da ukucam taj belaj aha1542= i ta sranja i sta znaci buson, busoff, i ta sranja :rolleyes: vidite ja sam pocetnik :lol:
Pokreni manualnu instalaciju, dakle kada bootneš Red Hat izaberi manualnu instalaciju. Tamo ćeš imati podešavanje tastature i tako to (nisam odavno instalirao Red Hat) i vidjet ćeš SCSI devices i tu će ti izbaciti listu podržanih. Ako tvoj nije podržan otići češ na dodavanje novog i on će ti tražiti taj parametar koji ćeš upisati i nakon toga instalacija se normalno nastavlja. (imajte u vidi da sam stvarno davno instalirao Red Hat)
joj ljudi cekajuci na vas odgovor ja sam sebi kupio ide disk od 80GB i inst. redhat zacas aahahahha fala opet svima :
Žao mi je što ti nismo na vrijeme pomogli!