Pomoc oko instalacije red hat 7.2

ej ljudi treba mi pomoc oko instalacije red hat7.2 naime imam scsi kontorler AHA-1542 i ibm disk od 9gb, eh sad kad hocu da instaliram linux ne moze da nade disk sta da radim?!

Eh prijatelju imam rješenje!
Adaptec AHA 1542 aha1542.o - modul
aha1542=io_base,buson,busoff,dmaspeed - parametar

Detaljnije pogledaj: http://www.redhat.com/docs/manuals/linux/RHL-6.2-Manual/ref-guide/s1-modules-scsi.html
Sretno!

da da al gdje da ukucam parametar i sta znaci ono cudo buson, busoff, itd. de mi molim te napisite ba gdje taj parametar ide! jer ja sam pocetnik drug :slight_smile:

pocetnik drug, jooj legende :slight_smile:

de ba ljudi jel iko moze da mi “nacrta” hehe gdje da ukucam taj belaj aha1542= i ta sranja i sta znaci buson, busoff, i ta sranja :slight_smile: :rolleyes: vidite ja sam pocetnik :lol:

Pokreni manualnu instalaciju, dakle kada bootneš Red Hat izaberi manualnu instalaciju. Tamo ćeš imati podešavanje tastature i tako to (nisam odavno instalirao Red Hat) i vidjet ćeš SCSI devices i tu će ti izbaciti listu podržanih. Ako tvoj nije podržan otići češ na dodavanje novog i on će ti tražiti taj parametar koji ćeš upisati i nakon toga instalacija se normalno nastavlja. (imajte u vidi da sam stvarno davno instalirao Red Hat)

joj ljudi cekajuci na vas odgovor ja sam sebi kupio ide disk od 80GB i inst. redhat zacas aahahahha fala opet svima :

Žao mi je što ti nismo na vrijeme pomogli!