Pomoć oko jednostavne skripte

Imam jednu jednostavnu skripticu koja skida tri popularne klijentske biblioteke i smješta ih u odabrani folder:

#!/bin/bash

curl [url]http://code.jquery.com/jquery-latest.js[/url] > jquery.js
curl [url]https://raw.github.com/documentcloud/backbone/master/backbone.js[/url] > backbone.js
curl [url]https://raw.github.com/documentcloud/underscore/master/underscore.js[/url] > underscore.js

Kako mogu da ovo proširim tako da recimo kada tipkam jslibs -u skinem samo underscore. Ili jslibs -a da skine sve. Ne morate pisati gotova riješenja, veš me interesuju samo koncepti. Recimo da li moram u skripti koristiti if ili nekakvo grananje ? Takođe, kako pristupiti pisanju opcija nakon osnovne naredbe ?

Bez if-ova nigdje nisi dobrodošao :slight_smile:

A što se tiče obrade komandno linijskih opcija, za jednostavne situacije možeš koristiti “magične” varijable $1, $2 i sl. ali to brzo postane naporno, te moraš potražiti getopts u bash manualu (ili Absolute Bash Scripting guide)

Hvala Adise - sad znam kuda idem :slight_smile:

Ako imas ogranicen broj biblioteka koje skripta moze skinuti, mozes koristiti varijablu $1 u kombinaciji sa case petljom.
Takodjer, mozes nazive biblioteka smjestiti u array pa onda prilikom u funkciji koja downloada biblioteku proci kroz taj array da pokupis naziv biblioteke.

http://yeoman.io/

Mislim da ce ti posluziti pofino :slight_smile:

[quote=Bo]http://yeoman.io/

Mislim da ce ti posluziti pofino :)[/quote]

He,he hvala;

Yeoman (yo) sam koristio u posljednje vrijeme baš puno. U početku sam bio fasciniran kako su to sklopili, a onda sam počeo da pišem vlastite generatore. Yo je baziran na nodejs-u tako da mi je bilo uživanje čitati kod.