Pomoć oko ( Red Hat - Fedora ili Mandriva )

Dobio sam kao seminarski rad ovu temu da malo opišem razlike između “Red Hat” i “Fedore” ili “Red Hat” i “Mandrive”, zato bih nekog zamolio da mi pomogne oko ove teme.

Recimo na izboru mi je jedno od ove dvije teme koje su gore navedene.

Manje ili više sam se upoznao oko “Red Hat” i “Fedore” mada mi još mnogo toga treba.

Recimo dali iko poznaje literaturu na ovim našim jezicima ili linkove gdje mogu da dovnlodujem skripte vezano za datu temu.

Recimo da su neke razlike između “Red Hat” operativnog sistema i Feodre operativnog sistema, je što se onaj prvi plaća zbog podrške a drugi je besplatan kao zbog pečeva koji su kod “Fedore” češći.

Ako mi još neko može pomoći oko nekih razlika bio bi zahvalan.

Vidi, ja koliko znam literatura na tu temu ne postoji, jedini način da takav seminarski rad napišeš je da instaliraš oba sistema i uporediš. Preporučujem VirtualBox.

BTW: Grupa oglasna ploča je za oglase Udruženja. Ovo spada pod Opšta Linux pomoć.

Mislio sam istalirati na particiji ali kao prije mi je bilo preporučen VMware Workstation.

Neznam te razlike koje postoje i na šta da obratim pažnju osim ovih gore navedenih.

Ali nemislim konkretno na ove razlike da je neko u svojoj knjizi izložio već uopšteno dali postoji literatura za Linux (Red Hat, Mandriva, Fedora) na našim jezicima.

Prvenstveno cu instalirat ovaj VMware Workstation jer sam već skinuo sa neta a u svakom slućaju hvala.

Dali još neko poznaje neke razlike:-)