E ovako … ja sam od vas narucio RedHat 9.0 i danas su mi dosli cd.ovi … :)) … i ja sam to install … imao sam 3 particije …
c: = 1.9 GB
d: = 20 GB --> na njoj je bio windows
e: = 17 GB --> tu sam stavio RedHat 9.0
E sad sve je to uspjesno instalirano, ali kad pokrenem RedHat i trazi mi LOGIN na localhost.localdomain, a prije toga je bio welcome note i tu nisam mogao nikakav username da stavim gore vec samo password i full name … i sad mi trazi login i nemogu se nikako logovati … a niti mogu naci tu particiju gdje je linux da je obrisem pa da opet i instaliram ???
P.S.
Prvi put korisitim linux i nisam napravio boot disketu
Nije moguće da nisi unio username, vjerovatno ti je automatski uneseno kao neka kombinacija imena i prezimena (ako se ne varam, Red Hat uzme samo ime malim slovima kao username).
Ako baš hoćeš da pobrišeš Linux particiju, ne možeš to uraditi iz Windowsa nego samo iz Partition Magica ili iz same RedHat instalacije, ideš na custom partition, pa ćeš tu vidjeti svoju Linux particiju, možeš izabrati da je formatiraš i ponovo instaliraš na nju.
gomez … hehe … evo upo sam u njega al ne mogu nis bez root passworda … ni rezoluciju niti nisa … nemogu nastelati network … umene je lan SDSL preko rootera i hub-a ide sve … sta da radim ?
Ako si u grafičkom okruženju i pita te za korisničko ime/lozinku, onda pritisni Ctrl+Alt+F2 i naći ćeš se u konzoli. Tu ti takođe traži korisničko ime i lozinku. Za korisničko ime stavi “root”, a za lozinku “technoteam”.
Sad si se ulogovao kao root korisnik.
Otkucaj “ls /home” i saznaćeš korisničko ime običnog korisnika.
Nakon toga pritisni Ctrl+D, a potom Alt+F7 i vratićeš se u grafičko okruženje.
Tu se uloguj sa korisničkim imenom običnog korisnika i lozinkom “hardcore”.